Rautacisme

Adrian Zaharia, șeful APIA Cluj, un mic dictator care nu știe ce reguli are în instituția pe care o conduce

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Adrian Zaharia se comportă ca și cum instituția pe care o conduce i-ar aparține. Nimeni din subordine nu are voie să vorbească în exterior fără acordul său, nici măcar directorul adjunct. Mai mult, habar nu are ce reguli există în propria instituție.

În urmă cu câteva zile, Mihai Crișan, directorul adjunct APIA Cluj a dat un interviu postului de televiziune NCN, după ce în prealabil, Adrian Zaharia își dăduse acordul, dar între timp, ori a uitat, ori s-a făcut că uită. Șeful general APIA Cluj s-a făcut foc și pară când a aflat că subordonatul său a fost cel care a vorbit cu presa. Tot năduful l-a vărsat pe redactorul NCN, Ancuța Stăvar, care a realizat interviul cu Mihai Crișan.

“M-a sunat domnul director să mă certe că de ce i-am luat sincron directorului adjunct. Că în acea instituție nu vorbește nimeni fără acordul lui. I-am reamintit că el mi-a indicat în urmă cu câteva săptămâni să vorbesc cu directorul adjunct, lucru pe care l-am făcut marți. Mi-a închis telefonul în nas, chiar în timp ce încercam să explic că nu e treaba mea să îl sun pe directorul general, ca să le permită subalternilor lui să vorbească”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Ancuța Stăvar, redactor NCN.

Jurnalista a încercat în repetate rânduri să îl resune pe Adrian Zaharia să îi explice că de regulile din interiorul APIA el este singurul responsabil. Pentru că nu i-a mai răspuns la telefon, jurnalista i-a scris un mesaj prin care i-a transmis că îi lipsesc cei 7 ani de acasă.

Jurnalista Ancuța Stăvar realizează rubrica Agro Factor, la NCN și a mediatizat în repetate rânduri activitatea APIA Cluj.

“E de fapt o încercare de a aduce în atenția publicului informații relevante, pe care APIA le transmite prin intermediul unor comunicate de presă greoaie și redactate în limbaj de lemn”, a mai spus Ancuța Stăvar.

Șefii instituțiilor publice ar trebui să țină cont de faptul că sunt plătiți din bani publici și instituțiile pe care le conduc nu sunt popriile afaceri, pe care să le conducă după bunul plac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *