In vizor

Adrian Oros nu știe că prețul pâinii s-a majorat: Luat la întrebări, ministrul Agriculturii a părăsit brusc conferința

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), clujeanul Adrian Oros, a părăsit brusc conferința de presă atunci când a fost luat la întrebări în privința majorării prețului pâinii. 

În locul explicațiilor, ministrul Adrian Oros a preferat să încheie conferința de presă susținută la sediul ministerului Agriculturii. 

Adrian Oros a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă desfășurată marți, 13 iulie la sediul MADR, că preţul pâinii nu a crescut. 

În momentul în care un reporter i-a atras atenţia că datele de la Institutul Naţional de Statistică îl contrazic, oficialul s-a enervat și a plecat, potrivit agrointel.ro

Reporter: Preţurile au crescut în ultimul an, arată datele INS. Cum vedeţi acest lucru?

Adrian Oros: Componenta principală a acestor creșteri nu este una care depinde de producție. Anul trecut seceta a produs pagube încât producția de cereale a fost cu 40% mai redusă şi prețul pâinii nu a crescut. Fermierii români trebuie să aibă venituri, ca să poată să îşi continue activitatea. Nu putem să falimentăm fermierii, impunând o plafonare a preţurilor.

Reporter: Dar preţul pâinii a crescut – o arată datele INS – cu 5% din iunie anul trecut, în iunie anul acesta.

Adrian Oros: Mulţumesc!

Anterior acesta fusese întrebat despre scumpirea generală a alimentelor și a menționat că acest lucru nu are legătură cu ministerul pe care-l reprezintă și că în comparație cu anul trecut, agricultura din România nu se confruntă cu dificultăți precum seceta.

„Componenta principală a acestor creșteri nu este una care depinde de producție.

Anul trecut seceta a redus cu 40% producția și prețul pâinii nu a crescut.

Aici vorbim de alte cauze, energie, transport, aceste lucruri au avut consecințe asupra prețurilor”, a afirmat Oros.

 

 

 

 

sursa foto: captura adrianoros/facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *