Rautacisme

Adrian ”Narcis” Dohotaru, acest alba-negrist în acțiune la poarta fiecărui partid, revine în politică. De data aceasta din partea ”verzilor”

Scris de 850

Noi atenționăm opinia publică de prea multă vreme cu privire la tot felul de dubioși care se cațără-n politică pe credulitatea unor exaltați: ”băăăă vedeți că asta vă minte, vă fură votul, lui să-i fie bine, profită de voi!”. Am făcut asta de atâtea ori, cu personaje sulfuroase din politica locală precum Horia Nasra, Adrian Dohotaru, Cristi Matei, Alexandru Cordoș șamd, că deja ne e și jenă.

Dar ”Narcis” Dohotaru este pe cale să bată recordul de împrostrire al construcțiilor politice locale. Acesta a tras țeapă la GAS, la PSD, la USR, la DEMOS – și tot găsește noi fraieri.

Cum unii își fac carieră politică din a se cățăra pe Tricolor, ”Nracis” și-a croit-o din drujbe, mucigaiuri și noroi: din eco-activism politic în care n-a ezitat să sară garduri, să-și implice copiii minori și alte asemenea fleacuri de imagine.

”Narcis” are nasul fin, se orientează după cum se simte mirosul de ”verzișori”.

În 2017, la nici un an de când pe valul de prostie cronică a străzii bine manipulate, USR a căpătat aripi și Dohotaru a ajuns în Șparlament (la banii după care bălește și acum), acesta sare în luntrea independenței politice.

Cică: ”Îmi dau demisia din USR. Cum sunt un om al dialogului, voi colabora pe proiecte punctuale cu USR și cu celelalte partide. Plec din USR în speranța și cu dorința de a construi o mișcare coerentă de stânga, care să plece de la premisa că lumea în general, România în particular, trec printr-un larg deficit de democrație, mai ales în sfera economică. Avem nevoie de o guvernanță participativă, de mai multă democrație, de o gândire din perspectiva celor dezavantajați social și economic, adică marea majoritate a cetățenilor, în loc de apelul actual, inclusiv în USR, la meritocrație. Apelul meu e simplu: democrație sau barbarie! Și îi invit să mi se alăture pe cei care cred în aceste idei”.

Eh, atât de bine a lucrat ”punctual” încât, în octombrie 2020, a depus un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021. Proiect de lege venit mănușă PSD, care l-a și votat la două mâini și două picioare. Practic, Adiță a cochetat mai mult cu PSD. De care-l legau amintiri.

Doar Adrian ”Narcis” Dohotaru nu este străin de PSD. Acesta a lucrat în campania electorală din 2016 pentru Aurelia Cristea, fost candidat la primăria Clujului din partea PSD (candidat înlocuit în cele din urmă cu Octavian Buzoianu), de unde a încasat 5.000 de lei și a primit și promisiunea unui post de consilier local pe listele PSD.

Direct de acolo a sărit ”ca nou” în barca USR Cluj.

După care a devenit, cum v-am mai zis, ”independent”. Apoi și-a anunțat public sprijinul pentru o altă formațiune de stânga: Demos – ”Partidul Democrației și Solidarității” – lansat în 2018. Nu e clar ce s-a întâmplat cu acest partid, cert este că Dohotaru n-a mai amintit ulterior nimic despre el.

Acum ”Narcis” ne anunță că se întoarce în politică, de această dată în poziția de ”președinte executiv” al Partidului Verde, o formațiune inexistentă în piața politică, care nu e luată în calcul în niciun sondaj de opinie. Dar dacă e ”Narcis” în zonă, o fi fiind rost de ceva.

Partidul Verde a fost fondat de cunoscutul actor și om de televiziune Florin Călinescu, care de altfel a și candidat la alegerile parlamentare din 2020. La Cluj, reprezentant al Partidului Verde a fost până nu demult Mihai Seplecan, personaj care a dispărut de pe scena politică, fost membru PNL și pentru o scurtă perioadă chiar președinte al Consiliului Județean Cluj.

Dar în schema cu”verdele în sus” este și doctorul în ştiinţe politice la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca. Marius Lazăr.

În martie, anul curent, la Brăla a avut loc o întrunire regională a Partidului Verde, partid care se ”reorganiza” după demisia de la conducerea partidului a lui Florin Călinescu (cu mânuțele lui cele două). Marius Lazăr, doctor în ştiinţe politice la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, a fost desemnat să se ocupe de reorganizarea Partidului Verde în ședința Consiliului Naţional din 7 martie. Acesta a declarat că după viitorul Congres, Partid Verde va fi condus în tandem, de un bărbat şi o femeie, iar el îşi va depune candidatura pentru funcţia de co-preşedinte pe partea masculină a conducerii.

Eh?ULTIMA ORĂ

 • Acum 43 mins Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 2 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 3 hours Eveniment
  ATENȚIE: Se transmit mesaje false în numele E. ON
 • Acum 4 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 4 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 5 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 5 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 6 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis
 • Acum 7 hours Justitie
  23 de ani de închisoare pentru clujeanca ce a omorât un bătrân. Cadavrul a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Procurorul ceruse condamnarea pe viață
 • Acum 7 hours Straineze
  România și alte 8 țări NATO susțin aderarea Ucrainei la Alianță. Sunt țările care au simțit ”gheara otrăvită” a Moskovei
 • Acum 8 hours Din oras
  VÂNĂTORI DE NESIMȚIRE CLUJEANĂ: Garsonieră-celulă-de-pușcărie de închiriat la peste 200 de euro pe lună
 • Acum 18 hours In vizor
  NU-ȘI POT ÎMPĂRȚI ”PATRIOTISMUL”. S-au cățărat pe Tricolor și-acum s-a rupt cu ei. Liderul ”AURolacilor” și senatoarea ”șoșocarilor” s-au huiduit și acuzat reciproc că au confiscat evenimentul
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Salariul minim brut la 4000 lei – singura șansă de a elimina munca la negru, de a rezolva problema deficitului de forță umană și de a ține românii în țară”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE