Sex

Adolescentii intre puicute si homo

Baietii adolescenti consuma enorm de multa energie pentru a-si insusi si pentru a-si afirma masculinitatea, pentru ca ulterior sa o transforme in virilitate. Pentru asta, e neaparat necesar, in primul rand, sa se tina la distanta de ceea ce ar putea avea legatura, mai mult sau mai putin, cu feminitatea.

Bineinteles, aceea a fetelor care reprezinta adversarul gata oricand sa-si puna ghearele pe ei ca sa-i absorba cat mai usor. Dar si a lor, aceasta faimoasa parte a bisexualitatii psihice, chiar mai vicleana si mai periculoasa decat fetele, pentru ca nu o poti vedea de la distanta cum vine cu tocurile ei, cu prietenele si cu machiajul.

Cu siguranta nu le va face placere sa afle asta, dar gastile de adolescenti care-si petrec timpul comparandu-si marimea penisului, provocandu-se la lupte corp la corp violente si foarte fizice, pandindu-se in vestiarele stadioanelor si chiar facand schimb de prietene, sunt fundamental homosexuale. Si, fir-ar sa fie! Sunt, in aceeasi masura, perfect homofobe. Este destul de logic: dispretuim, detestam, strivim ceea ce ne provoaca teama.

Trecerea spre virilitate

In unele culturi homosexualitatea adolescentina este considerata ca fiind trecerea spre heterosexualitatea adulta: pentru ca sexualitatea sa nu cada din nou in mainile femeilor – ceea ce i-ar pune pe barbati in mare pericol, barbatii sunt cei care transmit tinerilor bazele acesteia. Putem lua ca exemplu Grecia antica sau unele traditii din Africa de Nord.

Cand ajunge la pubertate, tanarul baruya (Noua Guinee) este scos din casa femeilor, complet impure, pentru a fi dus in cea a barbatilor. Aici incepe initierea, a carei prima etapa este incarcarea cu putere masculina… prin inghitirea constiincioasa a spermei pe care o obtine de la fratii mai mari, prin felatii frecvente si sarguincioase. Intrucat a crescut consumul regulat de sperma, il va aproviziona la randul lui pe cei mai mici decat el, ceea ce ii va permite sa studieze cu atentie felul in care functioneaza penisul lui.

Atunci va fi gata sa devina barbat, suficient de bine inarmat pentru a intra in contact cu femeile fara a se lasa invins de impuritatea lor. Si iata cum ceea ce la noi ar fi considerata o practica homosexuala, pentru baruya este trecerea obligatorie spre virilitate.

E de remarcat ca doar cei mai tineri – cei care inca sunt copii-pasivi-obiecte – sunt penetrati. Imediat ce ai devenit barbat, penetrezi. Pentru a iesi din pasivitatea umilitoare si demna de dispret. Nici o societate nu face exceptie de la aceasta regula.


Pericolele homofobiei

Se cunoaste bine ce soarta dramatica le rezerva gastile de adolescenti homosexualilor. In cel mai bun caz, sunt exclusi cu insulte si jigniri. In cel mai rau, sunt molestati, brutalizati, chinuiti, violati. Pentru ca, asta este una dintre cruzimile homofobiei: homosexualul activ nu este niciodata umilit.

Ne putem lesne imagina chinul si pericolul prin care poate trece un adolescent homosexual. Sau chiar un adolescent care-si pune intrebari asupra propriei sexualitati. In realitate exista in domeniu o paleta foarte larga de “hotarari”: de la unul care n-a avut niciodata vreun dubiu in privinta propriei heterosexualitati la altul care “a stiut mereu” ca este atras de baieti; intre aceste extreme toate combinatiile sunt posibile: de la X, care a crezut mult timp ca prefera barbatii, pana sa inteleaga ca nu e asa, trecand pe la Y, care a “incercat o data ca sa vada cum e”  pana la Z, care viseaza sa-si traiasca bisexualitatea  in egala masura.

Asta inseamna ca majoritatea tinerilor, la momentul adolescentei, si-au pus problema. Unii au trecut la actiune, adesea in secret, pentru a gasi raspunsul; altii si-au reprimat aceasta dorinta in rusine si frica. Unii au experimentat, de aproape sau de departe, aceasta rana dureroasa a homofobiei interiorizate; acest dezgust profund fata de o parte din ei insasi, pe care cultura, societatea si gasca nu-i lasa sa o exprime, ca pe un fel de rusine sociala, pedepsita cu expulzarea violenta din grupul barbatilor. Homofobia inseamna, de asemenea, frica si dispret fata de feminin, oricare ar fi acesta.


Indragostirea

Doar indragostindu-se, baiatul va fi capabil sa refaca legatura cu feminitatea lui de copil, fara ca aceasta sa i sa para un lucru periculos. Intai pentru ca starea de indragostit il reproduce intr-o stare de dependenta, pe care poate, in sfarsit, sa o accepte. Si sprijinindu-se pe bisexualitatea lui psihica fondatoare, va putea sa dezvolte o capacitate de empatie cu fata care se afla in fata lui si sa fie capabil sa o inteleaga, sa i se alature, sa intre in rezonanta emotionala cu ea. Pentru ca, in final, sa proiecteze asupra ei aceea parte care lui ii lipseste: propria feminitate, pe care constructia lui de barbat l-a determinat sa o dea la o parte. La fata pe care o iubeste regaseste partea din el insusi de care s-a folosit cand era mic pentru a-l seduce pe tatal lui. Cu conditia ca acest tata sa nu fi pradat aceasta latura feminina atat de pretioasa fiului sau.

Gasca de adolescenti mixta

Vestea buna e ca, in sfarsit, vremurile se schimba! Astazi, pe langa hoardele salbatice de pusti plini de testosteron si de ura impotriva a tot ce e feminin, exista tot mai multe gasti de adolescenti tot mai mixte: grupurile in care, odata ce trec primele luni putin mai “impermeabile” de preadolescenta, se amesteca foarte repede baieti si fete, hetero si homo, toate rasele contopite.

Acest amestec senin face posibila integrarea linistita a bisexualitatii psihice pentru fiecare. Si le permite tinerilor sa nu mai construiasca nici pornind de la neliniste – sunt tot mai multi care au relatii homosexuale experimentale, o data sau de doua ori, fara o reala rusine sau ingrijorare -, nici impotriva femininului, ci concentrandu-se pe el, pe curiozitatea fata de eel si fata de celalalt, oricine ar fi el.

Si ii vedem pe acesti tineri adulti evoluand in aceasta fluiditate intre masculinul si femininul lor, “noii barbati” si mai tarziu “noii tati” impacati, pentru care uneori e chiar greu de inteles de ce fratii lor mai mari “isi bateau capul” cu toate aceste intrebari atat de simple, legate de identitate si gen. E un lucru bun; e inceputul unei noi ere. Si chiar daca ii sperie pe barbatii incatusati in temerile si in sacrosancta lor suprematie, nu poate decat sa-i bucure pe toti ceilalti pentru ca deschide noi orizonturi si propune noi perspective.


.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version