In vizor

Administratorul Muzeului Goga, acuzat ca ar fi furat combustibilul monumentului istoric: "Este o aberatie!"

Catalin Diaconescu, administratorul Muzeului “Octavian Goga” din Ciucea, ar fi cercetat penal pentru ca a furat combustibilul cu care este incalzita cladirea-patrimoniu. Acesta sustine, insa, ca acuzatiile sunt false si ca sesizarile ar veni din partea unei persoane care a facut o serie de reclamatii la adresa muzeului in ultimii ani.

In presa locala a fost publicat un material despre o ancheta desfasurata la Muzeul “Octavian Goga” din comuna Ciucea. Mai exact, administratorul muzeului, Catalin Diaconescu, ar fi acuzat ca a furat combustibil lichid, cu care este incalzita cladirea, si l-ar fi vandut la pret de nimic.
NewsCluj arata ca Diaconescu este cel care sustragea motorina destinata incalzirii muzeului, printr-o instalatie improvizata, iar mai apoi o vindea clientilor fideli din judetul Salaj, dar si altor persoane.

Surse din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj au declarat pentru NewsCluj.ro ca administratorul Muzeului “Octavian Goga” este suspectat de coruptie si furt, acuzatia de tainuite revenind celor doi barbati care cumparau motorina institutiei istorice.

“Noi ne-am autosesizat dupa ce am aflat ca doi barbati comercializeaza combustibil de la propriile domicilii. Au fost efectuate mai multe perchezitii, atat la casele celor doi barbati, dar si la sediul Muzeului “Octavian Goga”,din Ciucea, plus alte perchezitii domiciliare la persoane suspectate ca ar avea o implicareIn furtul de motorina. In urma perchezitiilor s-a procedat la ridicarea a 3.000 de litri de motorina pentru care cei doi nu au putut prezenta documente justificative de provenienta”. a declarat pentru NewsCluj.ro Tincuta Domuta, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Salaj, pentru publicatia online.

Ziar de Cluj l-a contactat pe administrator, care sustine cu totul altceva. Catalin Diaconescu spune ca perchezitiile s-au realizat in 21 aprilie atat la muzeu cat si acasa la el, la domiciliul din Ciucea.

“Din cate stiu, eu nu am nicio calitate in acest dosar, nici eu nici muzeul. Am avut reclamatii repetate din 2010 incoace din partea unei persoane. Nu putem sa indicam persoana respectiva, desi banuim persoana care face reclamatii sistematice. Am avut tot felul de controale. O data am fost acuzati ca am vandut covoare si tablouri la targul de la Negreni, din muzeu”, arata administratorul.
De la data perchezitiilor, mai spune el, anchetatorii nu l-au chemat la declaratii nici pe el si nici angajati ai muzeului.
“Muzeul se incalzeste cu combustibil lichid, pacura, iar faptul ca as fi furat este o aberatie. Sunt aberatii, sunt camere de luat vederi la poarta si in incinta muzeului”, spune Diaconescu.

El administreaza Muzeul “Octavia Goga” din 2001, iar acesta este in subordinea Consiliului Judetean Cluj.

Reprezentantii institutiei confirma faptul ca in ultimii ani s-au integistrat mai multe reclamatii la adresa angajatilor de la muzeu, dar controalele au infirmat neregulile sesizate.

“In 2010 si 2013 au fost controale in urma unor sesizari, intr-adevar exista cineva care face sesizare, dar niciodata nu s-au confirmat neregulile semnalate”, a declarat Cornelia Trif, purtator de cuvant al CJ Cluj.

Potrivit acesteia, au mai fost acuze la adresa administratorului cum ca ar fura pacura, insa aceste nereguli nu au fost confirmate. De asemenea, paznicii au mai fost acuzati ca elibereaza mai putine bilete decat sunt vandute.

Anul acesta, Consiliul Judetean Cluj a finantat muzeul din Ciucea cu 1.438.550 de lei, din care 250.000 cheltuieli de personal, 830.000 cheltuieli de capital si 358.000 bunuri si servicii (aici intrand si combustibilul).

Cazul este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj.

Foto: ghidvideoturistic.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *