Cooltura

Adio festivaluri de muzică în 2020! Cele mai mari evenimente din Europa, ANULATE. În mod cert, Untold, Neversea și Electric Castle vor avea aceeași soartă

Tomorrowland (Belgia), Wacken Open Air (Germania), Rock am Ring (Germania), Download Festival (UK), Glastonbury (UK), Nova Rock (Austria), Burning Man (SUA) sunt doar câteva din marile festivaluri de muzică din lume anulate anul acesta ca urmare a măsurilor pe care le-au luat guvernele țărilor respective pentru prevenirea răspândirii coronavirus. În România, cele mai importante festivaluri sunt în stand-by și așteaptă decizia Guvernului după data de 15 mai, când se va încheia starea de urgență.

Organizatorii Wacken Open Air au anunțat astăzi că ediția din acest an a fost anulată din cauza deciziei Guvernului german de a interzice orice fel de adunare până la data de 31 august 2020.

„Ieri, Guvernul german a decis, în contextul pandemiei de coronavirus, că nu va fi permisă niciun fel ed adunare publică până în 31 august 2020. Ne confruntăm cu o situație fără precedent în cei 30 de ani de existență ai festivalului. Cu inimile îndoite vă anunțăm că anul acesta nu va avea loc Wacken Open Air”, au precizat organizatorii festivalului.

Ieri, organizatorii Tomorrowland au anunțat, de asemenea, anularea ediției din acest an, cu precizarea că ediția din 2021 va avea loc în 16-18 iulie și 23-25 iulie.

„Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, acestea sunt vremuri de excepție pentru noi toți. În ultimele săptămâni, am avut multe consultări cu autoritățile locale și cu guvernul din Belgia, dar și cu numeroși experți internaționali. Misiunea noastră este să unim suflete din întreaga lume, dar de asemenea prioritatea noastră este și sănătatea și siguranța oamenilor implicați în Tomorrowland. Cu multă durere în suflet, trebuie să vă informăm că Tomorrowland nu va avea loc în 2020. Înțelegem și susținem măsurile Guvernului care au fost recent implementate”, au declarat organizatorii Tomorrowland.

Pe de altă parte, Let It Roll (Cehia), cel mai important festival de drum’n’bass din Europa nu a anunțat deocamdată nimic cu privire la ediția din acest an. La fel au procedat și organizatorii Untold, Neversea, și Electric Castle, cele mai mari festivaluri de muzică din România și printre cele mai importante din Europa. Deși au fost contactați de Ziar de Cluj pentru un punct de vedere, până la ora redactării acestui material, nu au transmis niciun răspuns. Cel mai probabil așteaptă decizia Guvernului, după ieșirea din starea de urgență, în 15 mai. Este foarte posibil ca și România să ia decizii similare cu Germania, Belgia, Austria și Marea Britanie, respectiv anularea oricărei adunări publice până la finalul verii. Așadar, e doar o chestiune de zile până când și organizatorii festivalurilor din România vor anunța anularea edițiilor din acest an. Deocamdată pe site-urile lor se pot cumpăra bilete, ca și cum totul ar fi normal.

Singurii care au venit cu o precizare sunt Rockstadt Extreme Fest Râșnov, județul Brașov.

„Vrem ca Rockstadt Extreme Fest să se desfășoare așa cum am planificat împreună. Acum este o perioadă de așteptare în care urmăm deciziile și recomandările autorităților cu privire la evenimente de dimensiuni mari, cum este și al nostru”, au transmis organizatorii festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *