In vizor

Adi Tomşa a plătit 5 milioane de euro din banii lui Teszari ca să cumpere Prima TV

Vânzarea postului Prima TV către compania care deține posturile Look TV – și despre care Paginademedia.ro a scris în exclusivitate – se apropie de final. Creditorii postului de televiziune au fost de acord, la Adunarea Generală de astăzi, cu vânzarea stației. Conform sursei citate, suntem în măsură să vă spunem care este oferta pe care Cristi Burci o are pentru Prima TV.

Creditorii Prima TV au fost informați, înaintea Adunării Generale, de planul de vânzare a postului de televiziune. În documentele primite de creditori se specifică exact și suma care a fost oferită pentru vânzarea postului.

Potrivit sursei citate, „administratorul judiciar a înregistrat o ofertă pentru achiziționarea tuturor activelor corporale și necorporale aparținând Prima Broadcasting Group.” O vânzare „în bloc”.

Oferta prin „negociere directă cu cumpărător identificat”, este de 22,4 milioane de lei. În euro: 4,8 milioane, după cum punctează documentul.

Adunarea Generală a Creditorilor, care a avut loc marţi, a fost de acord cu propunerea administratorului judiciar legată de oferta de vânzare.

Proprietarul posturilor Look TV, ofertantul Prima TV

Controlul asupra stației deținute în prezent de Cristian Burci urmează să fie preluat de Adrian Tomșa, proprietarul posturilor Look TV, după cum Ziar de Cluj a scris încă de la începutul lunii august.

CITEŞTE ŞI: De ce isi fac Teszari si Adi Tomsa trust de presa paralel cu cel al lui Digi? Ce teapa si-a luat Zoli de la Bendei si servicii? De ce doarme Consiliul Concurentei?

Adrian Tomșa – cel care urmează să preia controlul Prima TV, operează stațiile Look TV și Look Plus, dar și site-ul Profit.ro și postul de televiziune Profit.

În noua formulă, grupul va opera posturile generaliste Prima TV, Look TV și Look Plus, canalul de business Profit.ro și site-ul economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *