Din oras

Adi Hadean anunta o scoala de bucatari la Cluj, in parteneriat cu USAMV

Scris de 2,129

Tinerii cu pasiune si talent in bucatarie care nu dispun de posibilitati financiare pentru a accesa singuri cursurile unor scoli de profil, din strainatate sau de la noi din tara vor avea in curand o sansa de afirmare. Adi Hadean a anuntat astazi un proiect de educatie gastronomica care va fi gazduit de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca.

Anuntul vine la putin timp dupa cel al lansarii asociatiei care poarta numele cunoscutului bucatar clujean Adi Hadean. 

“Pentru ca scopul declarat al Asociatiei este educatia gastronomica, nu este deloc intamplator ca primul proiect pe care il promovam este un program educational desfasurat in parteneriat cu USAMV din Cluj-Napoca. Este un program ambitios prin care ne propunem sa punem bazele unei scoli de Bucatari, in Cluj–Napoca, o scoala care va fi deschisa tinerilor cu pasiune si talent, dar care nu dispun de posibilitati financiare pentru a accesa singuri cursurile unor scoli de profil, din strainatate sau de la noi din tara. O scoala buna, am mai spus-o, costa si nu toti isi permit sa acceseze aceste fonduri. E pacat, pentru ca astfel se irosesc multe talente. 

De data asta, pot sa ajut si sa ma asigur ca macar o parte din acesti tineri vor avea sansa unui start in viata, pe acest drum al unei cariere in gastronomie”, a precizat Hadean.

Astfel, 10 tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 21 de ani si cu liceul absolvit vor incepe din toamna cursurile scolii de bucatari. Aplicatiile sunt deschise, incepand de astazi, pe adresa de mail pr@adihadean.ro si vor contine in mod obligatoriu o scrisoare de intentie, impreuna cu un CV si o declaratie pe propria raspundere ca nu au venituri sau ca au venituri mici. Data-limita a inscrierilor este 31 august, urmand ca pe data de 10 septembrie sa fie anuntati cei 10 selectati care vor incepe cursurile din luna octombrie.

“Le multumesc celor de la USAMV Cluj pentru toata deschiderea lor, pentru faptul ca au primit cu bratele deschise ideea acestui proiect si au acceptat sa se ocupe de partea de scolarizare teoretica a acestor tineri. Proiectul se va desfasura pe parcursul unui an de zile si va cuprinde cursuri de teorie pe tehnologia alimentelor si ingineria produselor alimentare, sustinute de cadrele didactice de la USAMV Cluj, in baza unei programe de studiu stabilite de comun acord. Partea de practica se va desfasura in bucatariile unor restaurante de renume din Cluj si va fi atent supravegheata de mine. 

Consider ca un an de scoala temeinica imbinata cu practica bine structurata poate sa ofere o baza pe care sa stai la inceputul unei cariere in bucatarie.  La finalul acestui an, pe langa diploma care va atesta stagiul efectuat si experienta acumulata, cursantii se vor bucura si de o recomandare din partea mea si a bucatarilor care le-au supravegheat activitatea sporind astfel sansele unei angajari in domeniu”, a subliniat acesta. 

Totodata, Adi Hadean a mai dezvaluit ca are de gand sa dezvolte in fiecare an acest proiect, pentu a le oferi unor tineri mai multe sanse de afirmare. 

“Ajutorul fiecaruia dintre voi va fi extrem de apreciat, fie ca dati un share si diseminati aceasta informatie, pentru ca ea sa ajunga la cei care pot beneficia in mod real de pe urmele unui astfel de program, fie ca va decideti sa sprijiniti acest proiect prin contributii financiare sau sprijin de orice natura”, a mai spus Adi Hadean. ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 7 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 12 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 24 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 3 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE