In vizor

Adevărul despre isteria creată că se distruge Hoia – Adrian Apostoaie, șeful Ocolului Silvic Cluj, în privința pietruirii drumului: „Nu e niciun fel de problemă, nu s-a afectat fondul forestier, drumul acela e drum de peste 50 de ani”

Pietruierea drumului din Hoia a stârnit revolta cetățenilor îngrijorați de soarta pădurii. Pentru a elucida misterioasele lucrări de pietruire, Ziar de Cluj l-a contactat pe Adrian Apostoaie, șeful Ocolului Silvic Cluj, care a explicat faptul că drumul a fost îndreptat și pietruit la inițiativa proprietarilor din zonă, fondul forestier nefiind afectat:

„O parte din drumul acela e al Consiliului Județean și o parte e a Ocolului Silvic. E drum de exploatare forestieră de 50 de ani, nu de acum. Era cu dâmburi, hopuri și tot ce înseamnă drumuri neîntreținute și acum, pentru dreptul de servitute al unor proprietari care stau sus pe Uliului, ei au căzut de acord cu o firmă să vină să își îndrepte drumul, să poată intra în proprietatea lor. 

Deci, nu e niciun fel de problemă, nu s-a afectat fondul forestier, drumul acela e drum de peste 50 de ani. 

Și nu numai asta. Au căzut de acord, cei care construiesc dincoace spre Florești, deci nu în fond forestier, nu avem treabă cu fondul forestier, drumul acela numai 200 sau 300 de metri merge prin fond forestier, nu s-a tăiat niciun lemn, noi am fost acolo, acolo e pădurarul, stă planton, să nu cumva să se facă vreo prostie!

Drumul trece dincolo, duce la un ansamblu, care să facă legătura cumva, să nu mai coboare pe strada aceea îngustă, mai vin pe partea astalaltă. 

Hoia e o problemă în general. Oamenii aceștia sunt, partea bună, care merg și se plimbă, cu bastonul și cu cățelul lângă ei, și o parte care umblă cu ATV-urile și cu toate prostiile, cu mașini din-astea de teren care umblă prin toată Hoia.

Eu nu pot să îi opresc. E drum, domnule! Să îi zic, matale, tu ești cu bicicletă, intri, celălalt cu BMW-ul nu! E un drept al lor.

Drumul se face de la – dar e în afara fondului forestier – de la Muzeul Satului, deci nu e al nostru, e al Consiliului Județean, de acolo merge până spre Uliului, deci strada Vântului, partea cealalaltă, și merge pe coamă, care e un drum vechi, nu e de acuma. Scopul lor e să aibă proprietarii un acces și pe acolo și vă spun din ce cauză: au ceva ansambluri din-astea și nu pot coborî sau urca cu cifele de beton, cu minuni pe drumul acela care coboară spre Donath. Sunt proprietarii de case sus pe Uliului, iar partea astalaltă sunt blocurile care coboară, care vin spre Donath. 

Eu am fost de 3 ori până acolo și acolo am pus planton un pădurar, nu cumva să facă vreo prostie, să taie vreun lemn, ceva, cineva. 

Erau niște ogașe foarte mari de apă, de la ăștia cu ATV-urile, cu tractoarele, care au mai trecut pe acolo. Și le-au îndreptat, au băgat un cilindru și au băgat piatră. Nu se pune… cel puțin eu nu știu și eu discut de fondul forestier, nu discut din-afara fondului forestier, pe fondul forestier nu ai voie să pui asfalt. Nu se asfaltează”, a precizat Adrian Apostoaie, șeful Ocolului Silvic Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *