Rautacisme

Adepții teoriei Pământului Plat, prezenți la Cluj-Napoca la prima Conferință internațională din România, acuză NASA că imaginile Pământului, prezentate din spațiu, sunt trucate

Mare e grădina Domnului și mulți îi caută… marginile. Un grup de „lunatici”, care își spun adepții teoriei pământului plat, a acuzat astăzi NASA, la prima conferință internațională a Pământului Plat, care a avut loc în Cluj-Napoca, că duce lumea în eroare și că a creat o minciună universală.

Concret, Adi Rus, organizatorul conferinței, a declarat că imaginile pe care le oferă Agenția Națională Spațială Americană sunt trucate ori generate pe calculator.

„Scopul primei Conferințe internaționale a Pământului Plat din România, organizată la Cluj-Napoca, este de a aduce în atenția opiniei publice acest subiect care a luat amploare începând cu 2015. Ne-am trezim la realitatea că tot ceea ce ni se spune nu este chiar așa dacă verificăm, dacă nu mai acceptăm ce ni se oferă. Dacă cercetăm puțin, observăm că imaginile cu Pământul din spațiu pe care ni le oferă NASA sunt ori trucate, ori generate pe calculator. Nu știu care este scopul pentru care NASA ne prezintă Pământul Rotund și nici care sunt motivele pentru care cei care susțin că Pământul este rotund vor să ne inducă în eroare, dar pentru mine este important să descopăr și să îmi demonstrez mie care este forma adevărată a Pământului”, a declarat Adi Rus citat de mediafax.ro.

Acesta a mai precizat că nu știe dacă Pământul are formă de farfurie, câtă vreme nu a fost până la marginea „farfuriei”, dar are certitudinea că este plat și staționar. Mai mult, șeful căutătorilor de cai verzi pe glob vrea să găsească un milionar care să finanțeze o expediție în Antartica și să își demonstreze astfel teoria după ce va fi atins „marginile” pământului.

„S-ar putea să fie o câmpie infinită, întinsă, cu un Soare local care se învârte deasupra și încălzește și avem un loc locuibil. Mai încolo nu știu ce este, ori continuă câmpia, ori mai sunt alte locuri locuibile, nu avem cum să știm dacă nu mergem să cercetăm. Noi am vrea să cercetăm, dar în limita posibilităților. Dacă găsim un milionar care ar finanța o expediție în Antartica, ar fi în regulă, deoarece punctul cheie este Antartica. În opinia noastră, Antartica nu este un continent, ci este, de fapt, marginea zonei locuibile unde stăm noi, o barieră de gheață”, a explicat organizatorul conferinței.

Adi Rus mai susține că argumentele teoriei Pământului Rotund se bazează pe presupuneri și prezintă probleme, fiind vorba de afirmații aberante care sunt, ulterior, justificate.

„În ceea ce prevede gravitația, noi nu o negăm, dar dacă sunt întrebați oameni de știință onești, aceștia vor răspunde că nu știu ce este acest fenomen”, a mai spus bărbatul.

Adi Rus a fugit în SUA în mai 1989, după ce și-a întrerupt studiile de la Facultatea de Construcții din Cluj-Napoca. A studiat psihologie juridică la John Jay College of Criminal Justice din New York și a participat la la prima conferință internațională a Pământului Plat care a avut loc în SUA, în 2017. Acum organizează el însuși conferințe pe această temă care stârnește discordii de când lumea.
La evenimentul de astăzi de la Cluj-Napoca au participat peste 30 de persoane din România și din străinătate.

 

sursa foto: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *