Sex

Actul sexual fara ejaculare

Trebuie sa se recunoasca la majoritatea cuplurilor ca actul sexual propriu-zis nu este intotdeauna o mare satisfactie pentru parteneri. Iata cateva motive:

 

 

–    Barbatul este mereu preocupat de placerea ejacularii, placere umbrita insa de frica de a nu o lasa gravida pe partenera;
–    Femeia se teme adesea sa nu ramana gravida si se supune actului sexual cu gandul la “calendar”.
–    Daca ea foloseste pilule, este tot timpul ingrijorata de eventualele efecte secundare, iar daca foloseste alte metode anticonceptionale, trebuie sa aiba grija sa o faca la timpul potrivit…

 

 

Cum pot, barbatul si femeia sa atinga extazul poetic sau spiritual avand atatea temeri in minte?

 

 

In conceptul chinez Tao despre iubire, barbatul si partenera sa sunt complet eliberati de temerile enumerate mai sus, astfel ca pot face dragoste dupa bunul plac. Si asta atat de des si atat de mult timp, incat sa aiba destula vreme sa aprecieze si sa-si simta reciproc pielea, structura ei, liniile, mirosul personal seducator etc. Acest lucru este imposibil daca ratiunea este concentrata asupra altor pericole.

 

 

Omul care nu aplica procedeele Tao in iubire se aseamana cu un gurmand, care ar vrea intr-una sa manance felurile preferate dar, din nefericire, stomacul nu-i permite, din lipsa de spatiu. In schimb, cuplul care cunoaste Tao isi poate asigura “felurile preferate” oricand si oricat.

 

 

Dar ce este actul sexual fara ejaculare, propovaduit atat de mult de erotica chineza Tao?  Intr-o oarecare masura, la aceasta intrebare nu se poate raspunde, la fel ca si la intrebarea: “Ce este culoarea albastra?”, pusa unui  nevazator. Iata totusi un raspuns posibil: actul sexual fara ejaculare este o eliberare de energie, dar fara explozie (precum cea cand ne destindem prin ras), este elanul contopirii si al participarii. De aici incolo, cuvintele dispar.

 

 

Atentia deosebita acordata de Tao controlului ejacularii pune la dispozitia cuplului rezerve si posibilitati de simtire a iubirii reciproce nelimitate, chiar si in situatii mai deosebite. De exemplu, orice barbat stie ca, daca este obosit, prefera ca femeia sa nu se atinga de el (daca nu cunoaste Tao), din doua motive: de teama ca nu va fi in stare sa o satisfaca sau, pur si simplu, prefera sa se culce, sa doarma, fara complicatii. Dar daca barbatul stie sa-si regleze ejacularea, nu-i este teama de o asemenea situatie. Ba chiar, daca a ales somnul, poate sa savureze atingerea cu tandrete inainte de a adormi. Poate sa faca si dragoste (daca nu este la curent cu conceptia Tao despre iubire, nu va face un efort prea mare).

 

 

De asemenea, orice femeie cu experienta simte in adancul sufletului daca are parte destul de rar de o iubire deplina din partea sotului. Nu ar fi deloc exagerat daca s-ar afirma ca o asemenea nesatisfacere sistematica duce multe femei la lesbianism, in timp ce altele acorda atentie animalelor domestice, receptive la mangaiere. De multe ori, femeile cred ca barbatii sunt preocupati exclusiv de propriul sex, ceea ce nu este intotdeauna just.

 

 

Problema este ca marea majoritate a barbatilor nu stie si nu are posibilitatea sa afle cum sa se poarte in timpul actului sexual. Este in acelasi timp o problema de educatie (un tanar ar trebui sa se preocupe in primul rand de placerea partenerei si apoi a lui!) si totodata o problema de cultura.

 

 

Iata de ce, daca barbatul cunoaste Tao, el poate face dragoste infinit mai mult, intrucat efectele obisnuite in dragostea prin palpare si cele in dragostea prin penetrare exista o diferenta neinsemnata. Dar cei care nu cunosc Tao nu pot intelege acest lucru. Adeptul conceptiei Tao este in stare nu numai sa se desfete mai mult, dar, impreuna cu partenera sa, pot sa profite mai mult de binefacerile dragostei.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *