Din oras

Actiunile de deratizare si dezinsectie a orasului, facute din martie de firma anchetata de DNA, Coral Impex

Scris de 202

Firma care se ocupa de deratizarea si dezinsectia orasului de mai bine de zece ani, va avea aceasta responsabilitate si in 2016. Astfel, Coral Impex, societate anchetata de DNA tocmai cu privire la contractul de dezinsectie pe care-l are cu Primaria, isi va incepe activitatea din luna martie.

Momentan, pe site-ul Primariei nu figureaza graficul activitatilor de deratizare si dezinsectie de pe domeniul public al orasului. Cu toate acestea, oficialii Primariei informeaza ca aceste activitati vor incepe in luna martie si de abia in luna martie va fi urcat si pe site graficul acestora.

Firma responsabila de dezinsectie si deratizarea din oras ramane tot S.C. Coral Impex Srl. Aceasta societate a incasat in ultimii zece ani peste 15 milioane de euro de la bugetul local. Initial, contractul Primariei Cluj-Napoca cu aceasta societate din Ploiesti a fost semnat in 2006. In urma unei licitatii publice. Atunci, era vorba de un acord-cadru, pe perioada de patru ani. In 2006-2010, Coral Impex, patronata de Alexandru Badea, om de afaceri care are contracte similare in cel putin sase judete din tara – dupa cum arata ancheta DNA a procurorilor clujeni – a incasat pentru serviciile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie, 19 milioane de lei, adica 4,2 milioane de euro.

Mai mult, contractul Primariei cu acestia trebuia sa expire in 2010, daca nu ar fi fost prelungit la initiativa primarului de atunci, Sorin Apostu. Astfel, contractul a fost prelungit pentru urmatorii sapte ani si sapte luni, iar aceasta prelungire a intrat in vigoare in 2011. An in care, dupa cum a aratat Ziar de Cluj si aici, sumele cu destinatie spre Coral Impex au crescut semnificativ, de la an la an. In 2011-2014, Primaria a platit acestei societati 38,3 milioane de lei, adica 8,6 milioane de euro. Ceea ce inseamna ca, in fiecare an, Coral Impex incaseaza de la administratia publica a orasului in jur de 10 milioane de lei.

Amintim, in acest context, faptul ca doua angajate ale Primariei sunt cercetate intr-un dosar de coruptie instrumentat de procurorii DNA Cluj pentru luare de mita de la Coral Impex. In plus, firma de deratizare nu s-a limitat doar la activitati de igienizare a orasului, din contra, ea s-a implicat de multe ori in comunitatea clujeana, contribuind cu sponsorizari suspecte la bugetul diverselor evenimente ale orasului. Un exemplu de eveniment major a fost si Zilele Clujului in care Coral Impex a investit in urma cu doi ani, 6.000 de euro. Contractul cu aceasta societate este valabil pana in 2018 si toate facturile lunare platite catre Coral sunt sub semnatura lui Emil Boc.

In decursul anului 2015, au avut loc trei activitati de deratizare si sapte activitati de dezinsectie. In ciuda acestora, nu de putine ori clujenii s-au aratat nemultumiti de modul in care societatea si-a prestat serviciile. Un exemplu in acest sens il reprezinta si plangerile de anul trecut ale unor locatari din Manastur. La acea vreme, ei sesizau un numar crescut de sobolani in jurul blocurilor de pe strada Negoiu. Dupa deplasarea reprezentantilor Politiei Locale la fata locului, reprezentantii Primariei au sustinut la acel moment ca nu s-au depistat rozatoare. Mai mult, ei sugerau asociatiilor de locatari sa isi sincronizeze actiunile de deratizare cu cele ale firmei Coral.

Sursa Foto: ziarulclujean.ro, ziuadecj.roULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 10 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 11 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 23 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE