Din oras

Actiune fara precedent la Cluj – 40 de zile de post si rugaciune impotriva avortului

Scris de 6,510

Post si rugaciune, veghe pasnica și mobilizarea comunitatii pentru incetarea avortului. Asa se rezuma actiunea “40 de zile pentru viata”, initiata de o echipa de voluntari crestini pentru prima oara in Romania. In Vest acest tip de campanii au loc de mai multi ani si au avut ca rezultat scaderea numarului avorturilor si chiar inchiderea unor clinici din lipsa de cliente.

Voluntarii inscrisi in campanie vor sta 40 de zile in fata clinicii Dominic Stanca si se vor ruga, le vor consilia pe femei si vor incerca sa mobilizeze comunitatea impotriva avorturilor. Voluntarii stau in ture 12 ore pe zi in fata clinicii, de astazi pana in 29 martie.

“Eu m-am inscris trei zile pe saptamana timp de sase zile. Am decis sa ma implic pentru ca bebelusii si mamicile si viata are prioritate. Nu este niciodata nevoie de un avort. Copilul acela are o inima, niciodata nu este un motiv. Ca si cum ti-ai tine copilul in brate, dar e atat de mic incat nu poti sa il tii, trebuie sa stea in burtica, dar nu e nicio deosebire in rest. Nu protestam, ne rugam pentru sufletul bebelusilor, pentru mamici, pentru medici. Ai intodeauna de ales, e ca si cum la cateva luni ti-ai omori bebelusul pentru ca te-ai razgandit”, a spus Laura Sandu, una dintre participantele actiunii.

Pe site-ul actiunii se arata ca in Romania se fac 400 de avorturi pe zi, dintre care 16 in Cluj-Napoca, motivand astfel alaturarea Clujului la cele 559 de orase din toata lumea la aceasta campanie.

“In intreaga lume exista campania asta chiar in perioada asta, in Romania este prima data. Sunt locuri unde se fac 24 de ore si efecte sunt deja, sunt clinici unde nu se mai fac avorturi, sunt schimbari care se vad. Ei nu se pot apara, trebuie sa fim noi vocea lor si e important sa se stie ca exista solutii”, a precizat Ioana Chirila, o alta participanta.

Din 2007 de cand s-a pornit campania organizatorii arata ca rezultate “9.699 de copilasi salvati de la avort, 107 de convertiri in randul persoanelor implicate in avorturi si 59 de centre pentru avort inchise”.
Voluntarii ofera trecatoarelor interesate fluturasi cu evolutia sarcinii si cu datele de contact ale unor ONG-uri unde acestea pot gasi sprijin si consiliere.

Chiar daca nu s-a inscris online la actiune, Marius s-a alaturat actiunii din fata clinicii Dominic Stanca.

“Cand voi avea timp, voi mai veni, dimineata sau seara. Avorturile din punctul meu de vedere constituie o mare problema, nu sunt parinte, nu stiu cat de greu este sa cresti un copil, dar sunt sigur ca cu ajutorul lui Dumnezeu si a altr oameni, eventual ONG-uri, organizatii care pot sa ofere consultanta si ajutor se poate trece peste un moment greu si in cel mai rau caz dat spre adoptie copilul respectiv, dar nu avortat”, a spus acesta.

„Am vazut rezultatele pe care campania 40 de Zile pentru Viata le-a obtinut in alte parti ale lumii. Ne rugam ca aceasta campanie sa marcheze inceputul incetarii avortului in Cluj-Napoca”, a subliniat Iulia Calinescu, organizatoarea campaniei de la Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 22 mins Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 2 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 2 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 3 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 4 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 5 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 14 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 19 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 20 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 20 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 20 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
 • Acum 22 hours Din oras
  Profesorii clujeni protestează la Prefectură: “Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului”
 • Acum 23 hours In vizor
  VEŞTI BUNE: Boc ne promite că s-ar putea să-l vedem pe Şurubaru depunând efort la remontarea stăvilarului anti-gunoi de pe Someş pentru banii de city manager pe care-i primeşte. Sperăm la măcar o fotografie în care să indice cu degetul
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE