In vizor

Acordul de recunoaștere a vinovăției dintre Adrian Gurzău și DNA va fi judecat la Tribunalul Bucureşti. Dosarul a fost mutat de la Înalta Curte de Casație și Justiție

Dosarul lui Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă în cazul Carpatica, a fost mutat de la instanţa supremă la Tribunalul Bucureşti, la cererea fostului demnitar, după ce judecătorii au constatat că nu mai are calitatea de deputat.

Fostul deputat PMP Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, s-a înțeles cu procurorii DNA și a acceptat o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu suspendareîn dosarul Carpatica Asig, după ce și-a recunoscut faptele. Pe lângă pedeapsa de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, Adrian Gurzău va presta 60 de zile de muncă în folosul comunității și îi vor fi interzise, timp de 3 ani, mai multe drepturi, printre care acela de a fi numit sau ales într-o funcție publică.

Acest acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA trebuia aprobat şi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Între timp, Gurzău a pierdut calitatea de deputat astfel încât, ieri, instanţa supremă a decis că „admite excepţia de necompetenţă materială după calitatea persoanei şi trimite cauza la Tribunalul Bucureşti”. Urmează ca Tribunalul București să analizeze acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi să aprecieze dacă acceptă pedeapsa negociată cu DNA.

Adrian Gurzău a recunoscut că și-a traficat influența pe lângă membrii ASF pentru urgentarea procedurilor de avizare a Angelei Toncescu, fostă șefă CSA, la conducerea Carpatica Asig și pentru amânarea falimentului companiei. Banii au fost plătiți în baza unor contracte care aveau ca acoperire furnizarea de servicii de call-center.

Deputatul PMP Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, a ajuns la o înțelegere cu procurorii și a acceptat o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu suspendare după ce a recunoscut că și-a traficat influența pe lângă membrii ASF pentru urgentarea procedurilor de avizare a Angelei Toncescu, fostă șefă CSA, la conducerea Carpatica Asig și pentru amânarea falimentului companiei. Banii au fost plătiți în baza unor contracte care aveau ca acoperire furnizarea de servicii de call-center.

Potrivit procurorilor DNA, Angela Toncescu, fost președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și inculpată într-un alt dosar penal și Adrian Gurzău au ajuns la o înțelegere prin care acesta din urmă a încasat 10.000 de euro și urma să încaseze câte 4.000 de euro pe lună, timp de 60 de luni, pentru servicii de call-center oferite societății Carpatica Asig. Conform unui comunicat al DNA:

“La data de 2 noiembrie 2015, a fost încheiat un contract al cărui obiect îl constituia furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de tip”call – center”, pe o durată minimă de 5 ani. Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilită la suma de 10.000 de euro + TVA, plătită de S.C. Carpatica Asig SA lunar, urmând ca pentru următoarele 60 de luni, valoarea contractului să fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare lună. Contractul astfel încheiat a fost păgubos pentru Carpatica Asig SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajați ai societății, care desfășurau activități similare, la costuri mult mai scăzute”.

Gurzău a arătat, potrivit DNA, că s-a folosit de poziția de președinte al Comisiei de Cercetare a Abuzurilor din Camera Deputaților pentru a își atinge scopurile și că a intervenit inclusiv pe lângă membrii Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *