In vizor

Acordul de recunoaștere a vinovăției dintre Adrian Gurzău și DNA va fi judecat la Tribunalul Bucureşti. Dosarul a fost mutat de la Înalta Curte de Casație și Justiție

Scris de 368

Dosarul lui Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă în cazul Carpatica, a fost mutat de la instanţa supremă la Tribunalul Bucureşti, la cererea fostului demnitar, după ce judecătorii au constatat că nu mai are calitatea de deputat.

Fostul deputat PMP Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, s-a înțeles cu procurorii DNA și a acceptat o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu suspendareîn dosarul Carpatica Asig, după ce și-a recunoscut faptele. Pe lângă pedeapsa de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, Adrian Gurzău va presta 60 de zile de muncă în folosul comunității și îi vor fi interzise, timp de 3 ani, mai multe drepturi, printre care acela de a fi numit sau ales într-o funcție publică.

Acest acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA trebuia aprobat şi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Între timp, Gurzău a pierdut calitatea de deputat astfel încât, ieri, instanţa supremă a decis că “admite excepţia de necompetenţă materială după calitatea persoanei şi trimite cauza la Tribunalul Bucureşti”. Urmează ca Tribunalul București să analizeze acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi să aprecieze dacă acceptă pedeapsa negociată cu DNA.

Adrian Gurzău a recunoscut că și-a traficat influența pe lângă membrii ASF pentru urgentarea procedurilor de avizare a Angelei Toncescu, fostă șefă CSA, la conducerea Carpatica Asig și pentru amânarea falimentului companiei. Banii au fost plătiți în baza unor contracte care aveau ca acoperire furnizarea de servicii de call-center.

Deputatul PMP Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, a ajuns la o înțelegere cu procurorii și a acceptat o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu suspendare după ce a recunoscut că și-a traficat influența pe lângă membrii ASF pentru urgentarea procedurilor de avizare a Angelei Toncescu, fostă șefă CSA, la conducerea Carpatica Asig și pentru amânarea falimentului companiei. Banii au fost plătiți în baza unor contracte care aveau ca acoperire furnizarea de servicii de call-center.

Potrivit procurorilor DNA, Angela Toncescu, fost președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și inculpată într-un alt dosar penal și Adrian Gurzău au ajuns la o înțelegere prin care acesta din urmă a încasat 10.000 de euro și urma să încaseze câte 4.000 de euro pe lună, timp de 60 de luni, pentru servicii de call-center oferite societății Carpatica Asig. Conform unui comunicat al DNA:

“La data de 2 noiembrie 2015, a fost încheiat un contract al cărui obiect îl constituia furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de tip”call – center”, pe o durată minimă de 5 ani. Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilită la suma de 10.000 de euro + TVA, plătită de S.C. Carpatica Asig SA lunar, urmând ca pentru următoarele 60 de luni, valoarea contractului să fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare lună. Contractul astfel încheiat a fost păgubos pentru Carpatica Asig SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajați ai societății, care desfășurau activități similare, la costuri mult mai scăzute”.

Gurzău a arătat, potrivit DNA, că s-a folosit de poziția de președinte al Comisiei de Cercetare a Abuzurilor din Camera Deputaților pentru a își atinge scopurile și că a intervenit inclusiv pe lângă membrii Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară.ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 15 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 1 day In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE