Eveniment

Accident grav în Căpușu Mare cu 2 răniți grav și 3 copii duși la spital. Șoferul vinovat nu avea permis

Un accident grav s-a produs miercuri în Căpușu Mare,  fiind necesară descarcerarea a patru persoane cu multiple traumatisme.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de intervenție Gilău, Punctul de Lucru Florești și a Detașamentului 2 Cluj-Napoca  ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cu o autospecială cu modul de descarcerare, patru echipaje SMURD și două de la Serviciul Județean de Ambulanță.

”Din primele informații, patru persoane necesită manevre de descarcerare pentru a fi extrase din autoturisme, iar acestea prezintă multiple traumatisme”, a arătat ISU Cluj. Alte trei persoane primesc primul ajutor calificat la fața locului, dintre care doi minori, ulterior se va evalua dacă se impune transportul acestora la spital.

În final fost descarcerate toate cele patru persoane de către pompieri, dintre care un bărbat și o femeie erau în stare gravă. Trei minori și un adult au fost transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Aceștia din urmă, conform primelor evaluări, nu sunt în stare gravă. Având în vedere faptul că a fost necesar consultul medical al încă unui minor la fața locului, forțele de intervenție au mai fost suplimentate cu încă un echipaj SAJ.

Bărbatul aflat în stare gravă și intubat a intrat în stop cardio respirator la locul accidentului, iar echipajul SMURD i-a aplicat manevre de resuscitare. Victimei i-au revenit funcțiile vitale și a fost transportată, în stare critică, la spital.

Polițiștii spun că accidentul s-a produs în jurul orei 15.30, pe DN1 E60, pe raza localității Căpușu Mare. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a rezultat că autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din Cluj-Napoca în direcția municipiul Cluj-Napoca a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sensul opus, la volanul căruia se afla un bărbat de 45 de ani, din județul Bihor.

După coliziunea dintre cele două autovehicule, bărbatul de 37 de ani a părăsit locul accidentului, fiind depistat la scurt timp de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin, la aproximativ doi kilometri distanță, în localitate, în zona unui pod. Acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând in coliziune cu autoturismul care circula din direcția opusă. Acesta nu a putut fi testat la fața locului, fiind preluat pentru transport la spital.

Verificările au condus la stabilirea faptului că bărbatul de 37 de ani, din Cluj-Napoca nu era deținătorul unui permis de conducere. Acesta a fost testat de polițiști la spital cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Vor fi prelevate mostre biologice.