In vizor

Accident GRAV în Căpușu Mare. A fost activat PLANUL ROȘU DE INTERVENȚIE Video

UPDATE 22:04 Conform ultimelor informații, în microbusul implicat în cumplitul accident din Căpușu Mare se afla lotul olimpic de biologie din Bacău. Potrivit lui Alin Năstasă, directorul DSP Bacău, minorul transportat la Târgu Mureș este în stare stabilă, are o fractură de umăr și dublă luxație la șold. În microbuz se aflau elevii conduși de profesoara Emanuela Oiegar, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, din Bacău. 

Florin Lazăr, inspectorul general școlar, a precizat că unul dintre copii este transportat cu elicopterul la Târgu Mureș, iar profesoara Ema Oegar și șoferul intră în operație. Părinții au fost anunțați despre accident.

Microbuzul aparține firmei Fartadi Bus SRL, din Mărgineni, județul Bacău. Referitor la mijlocul de transport, inspectorul general a mai spus că microbuzul este omologat și a fost preferat de părinți, care au semnat că refuză alternativele oferite de inspectorat.

„Le-am oferit posibilitatea transportului cu autocarul sau cu trenul, pentru că și eu sunt șofer și știu ce presupune un drum atât de lung, dar au preferat această variantă”, a spus inspectorul general școlar pentru Ziarul de Bacău.

UPDATE 18.54  În urma accidentului care a avut loc în Căpușu Mare, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 persoane au fost transportate la unități spitalicești din Cluj-Napoca. Un baiat de 16 ani, in stare mai gravă, a fost preluat de elicopterul SMURD trimis la locul intervenției. Băiatul transportat cu elicopterul SMURD, va fi preluat de Spitalul din Târgu Mureș. 

Un număr de 11 persoane au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut, sâmbătă, pe Drumul Național nr. 1, în localitatea clujeană Căpuşu Mare. Șoferul ar fi adormit la volan și a ieșit de pe partea carosabilă. Potrivit polițiștilor, un bărbat în vârstă de 51 de ani, în timp ce conducea un microbuz pe DN1 E60, din direcția Cluj-Napoca spre Oradea, ar fi adormit la volan, motiv pentru care a ieșit în afara părții carosabile, în partea dreaptă a sensului său de mers. În microbus se aflau elevi de la o școală din județul Bacău. 

Pompierii sositi la locul accidentului au efectuat operațiuni de descarcerare, pentru a extrage trei persoane blocate in microbuz.â

Planul Rosu de intervenție a fost dezactivat la ora 18:10. 

Cinci persoane au suferit traumatisme severe și au intrat in sala de operatii imediat ce au ajuns la unitățile de primiri urgențe. Două dintre aceastea sunt adulti, iar trei sunt minori.

Cele cinci persoane amintite mai sus au fost in stare critica si au fost prioritizate pentru transferul la unitățile spitalicesti. 

Ceilalți ocupanti ai microbuzului au suferit multiple traumatisme, dar fara a fi severe. Un singur minor a suferit traumatisme usoare.

 

UPDATE 17:56 Din cele 11 victime, 8 sunt minori, iar pana la momentul de fata au fost transportați la UPU 4 persoane. Situația este încă în dinamică.

UPDATE 17:41
În urma accidentului au rezultat 11 victime, din care 2 inconstiente. La locul accidentului se deplaseaza si un elicopter SMURD-Mures. 4 dintre persoanele rănite sunt minori, unul de 17 ani este in stare grava, ceilalți 3 sunt conștienți. Elicopterul va prelua minorul de 17 ani, aflat in stare grava. Elicopterul SMURD TgMures a aterizat la locul accidentului.

„Un microbuz transport persoane răsturnat in afara părții carosabile, pe raza localitatii Căpușu Mare.

Din primele informații, în urma accidentului, 1 persoană este încarcerată, 1 blocată în autovehicul și 7 persoane necesită îngrijiri medicale.

Avand in vedere numărul ocupanților, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale de la fata locului.

La locul evenimentului, salvatorii intervin cu 2 autospeciale complexe de descarcarare, 2 ambulante SMURD cu medici, o autospeciala pentru transport victime multiple și 1 echipaj de prim ajutor SMURD.

In sprijinul fortelor din teren, au fost trimise și 4 echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanta Județean Cluj.

Misiunea este in dinamica”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *