Politica

Absolventă UBB, reprezentanta Comisiei Europene în România

Ramona Iulia Chiriac a fost numită, miercuri, șefa Comisiei Europene în România la București. Ea va fi reprezentanta oficială a Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a președintei Ursula von der Leyen și va prelua funcția la 1 iulie 2021, potrivit unui comunicat al executivului european. 

Chiriac este diplomat de carieră, cu aproape 20 de ani de experiență în afacerile UE, inclusiv la nivel local în România.

Datorită pozițiilor sale anterioare, ea a dobândit abilități puternice de comunicare strategică și reprezentare politică, împreună cu o cunoaștere aprofundată a contextului politic din România, făcând-o extrem de potrivită pentru conducerea reprezentării Comisiei în țară, afirmă instituția.

Ramona Iulia Chiriac este consul general al României în Munchen din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008.

Înainte de experiența de peste un deceniu în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special pentru pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene al României, ea a fost responsabilă în special pentru promovarea valorilor UE, oferind informații despre oportunitățile de finanțare, precum și diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminarii, campanii și ateliere.

Chiriac a absolvit Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Are două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: centruldestudiieuropenesnspa/facebook.com

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *