Rautacisme

Abia ce s-a învățat ”să trăiască” cu ei, că ucrainenii i-au luat rușii lui Dîncu de la graniță. Putea Vasile Dâncu să tacă? Putea, dar nu putea să nu se bage în seamă

Scris de 1313

Vasile Dîncu este acel ministru al Apărării Naționale care are consiglieri doar pentru a-i coase măștile de paradă în dublu strat anti-COVID, nu și gura.

Motiv pentru care domn’ Profiesor de Răzbel dă din gură slobod, neprotejat.

Rusia a capturat Insula Șerpilor de la Ucraina în primele zile de război (pe 25 februarie 2022). A și devenit celebră replica soldatului ucrainean: ”Russian warship, go f*uck yorself” (în rusă sună mai plastic și are legătură cu înfrățirea cu prefectura a unui celebru oraș croat).

Marele strateg de Revista ”Sinteza”, Vasile Dîncu s-a trezit să ne zică atunci:

”Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”. (25 februarie 2022 – declarație Vasile Dâncu, la emisiunea ”Probleme la zi” de la Radio România Actualități)

Dar, să vezi minune, abia ce s-a obișnuit Vasile Dîncu cu prezența rușilor la graniță, că ucrainenii, bine sprijiniți de către americani, care nu prea se obișnuiseră ca rușii să li se uite în bazele NATO de la Marea Neagră, le-au administrat o bătaie cruntă ăstora cu care se obișnuise ministrul nostru de răzbel cu ei, și i-au alungat de pe Insula Șerpilor. De la graniță, cum s-ar zice.

Normal că rușii, după ce pe 21 iunie orăcăiau în cor că au respins atacurile nebunești ale Ucrainei asupra Insulei Șerpilor, azi, în 30 iunie, când s-au cărăbănit bumbăciți de acolo au declarant că a fost ”un gest de bunăvoință”, cu scopul de a se putea face comerț cu grâne.

De dimineață, rușii, tocmai ce șutiseră vreo 7000 de tone de grâne de la ucraineni și încercau să le transporte din portul Berdiansk (și acela furat de la Ucraina), sub pază armată, către ”țări prietenoase”, care să cumpere ce-au furat ei. Așa că, să circule marfa și banul, și-au luat tălpășița de pe Insula Șerpilor, cu dronele ucrainene-n coaste.

Așa că ”gestul de bunăvoință” este un fel de ”luați-l de pe mine, că îl omor”.

Sperăm că domn’ Profiesor de Răbel are să învețe și că orice ”învăț are dezvăț” și că ”tăcerea e de aur”.

Cu cât taci mai mult, are lumea o părere mai bună despre tine și poți părea chiar filozof. Deschizi gura și lumea înțelege că nu prea e cazul.

Cam mulți muci în fasole, cam mulți!ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 7 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 23 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 1 day Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE