Din oras

Aberația de la Gară – Pasajul subteran, proiectul de suflet al lui Șurubaru, are bandă pentru cărucioare și biciclete doar la o intrare. Cobori cum poți și ieși cu bicicleta în spate. Investiția are și alte probleme mari

Pasajul subteran de la Gară, proiectul de suflet al city-managerului Gheorghe Șurubaru, este plin de hibe. La sfârșitul anului trecut, Ziar de Cluj v-a arătat că la doar șase ani de la inaugure, pasajul se află într-o stare deplorabilă – din tavan curge apă, la fiecare colț sunt infiltrații de apă, pe jos se formează bălți, scările rulante promise în urmă cu zece ani nu există nici acum, iar mizeria este la ea acasă. Vă readucem acum în atenție problemele acestei investiții după ce un clujean a semnalat următorul aspect în grupul de pe Facebook, Clujul Civic: la una dintre scări există bandă pentru biciclete și cărucioare, dar la celelalte nu există. Această aberație rezultă din faptul că proiectul este nefinalizat, mai exact scările rulante promise sunt inexistente.

„Vin cu următoarea dilemă: la pasajul gării dacă la una dintre scări s-a făcut o bandă pentru biciclete și cărucioare de ce nu s-au făcut la toate? Nemaivorbind că și aceea a fost placată cu o gresie extrem de alunecoasă care face coborârea dificilă. Am surprins un tată însoțit de fiica lui care cară două biciclete pe scări. Mă întreb dacă o doamnă cu un cărucior cu copil trece pe acolo cum escaladează scările? De persoanele cu dizabilități nici nu are sens să amintim întrucât nu au nici o șansă. Oare în Primăria Cluj cine s-a ocupat de recepția lucrării sau de supervizarea proiectului nu gândește? La inaugurarea pasajului a fost și primarul cu 5 mandate al Clujului, domnul Boc. Oare nu și-a pus problema cum poate fi traversată respectiva zonă și de bicicliști (pe care am înțeles că îi iubește), de cei cu dizabilități sau de persoanele cu cărucioare cu copii?”, a scris Gabriel Tălnaci în grupul Clujul Civic.

El a postat și următoarele fotografii care ilustrează situația absurdă de la pasajul Gării:

Citește și:

Pasajul de la Gară, proiectul de suflet al city managerului Gheorghe Șurubaru, o poartă jegoasă de intrare în orașul virtual al lui Boc

Contractul de realizare a lucrărilor de la pasaj au fost realizate de Ando Construct și Servinstal Impex SRL, ambele deținute de soții Elena și Ioan Pintican. Ando Construct SRL s-a ocupat de partea de construcţii (contract în valoare de 502.370 lei, adică 104 mii euro) şi SC Servinstal Impex SRL s-a ocupat de partea de instalaţii sanitare şi electrice (contract în valoare de 49.500 lei, adică 10.300 euro). Ando Construct s-a ocupat și de placarea pereților pasajului. Este interesant că firma soților Pintican a primit pentru placare exact cât a cerut. Deși în caietul de sarcini era prevăzută suma de 177.000 lei (36.800 euro), Ando Construct a ofertat 193.165 lei (40.200 euro). Primăria a acceptat oferta soților Pintican pe motiv că au fost singurii ofertanți.

Soții Pintican sunt abonați fideli la lucrări pe banii publici din Cluj-Napoca. Vom enumera doar câteva dintre nenumăratele contracte pe care le-au avut cu Primăria.

În noiembrie 2019, Ando Construct a câștigat licitația pentru repararea fațadei Cantinei de Ajutor Social și Pensiune a Primăriei, contract în valoare de 31.000 euro. De altfel, Ando Construct s-a ocupat de modernizarea fațadei mai multor clădiri ale Primăriei. De exemplu, în timpul mandatului de primar al lui Sorin Apostu, Ando Construct a avut un contract de 400 mii lei (83 mii euro) pentru modernizarea Cantinei Memo 10. A mai încasat 600 mii lei (125 mii euro) de la Primărie pentru modernizarea cantinei Primăriei de pe strada Eremia Grigorescu.

În 2015, Ando Construct în asociere cu Rombianca și Canion Impex a câștigat un contract, de 7,4 milioane (1,5 milioane euro) pentru reparații la 2.000 de spații cu altă destinație, închiriate de municipalitate ONG-urilor, fundațiilor sau instituțiilor publice. În 2013, aceeași asociere a luat aproximativ 2 milioane lei (416 mii euro) din contractul de 4,4 milioane lei încheiat cu Primarie pentru reparații curente la imobile aflate în proprietatea Statului Român.

Citește și:

Soții Elena și Ioan Pintican sunt cei care au făcut lucrările de proastă calitate la pasajul de la Gară. Deși au fost în vizorul Curții de Conturi, încasează în continuare bani grei de la Primăria Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version