Din oras

ABAST Cluj: Consiliul Județean este responsabil de Pata Rât. Dacă nu își fac treaba, vom da din nou amenzi

După Prefectură, Administrația Bazinală a Apelor Someș-Tisa (ABAST) arată și ea cine este adevăratul responsabil de dezastrul toxic de la Pata Rât.

„Pentru că beneficiar e Consiliul Judetean, este de datoria lor să se ocupe de problemă. Noi vom supraveghea și vom da amenzi în continuare dacă CJ Cluj  nu iși face treaba”,  a declarat Costică Sofronie, expert în cadrul ABAST.

La fel ca prefectul de Cluj, nici eu nu înțeleg de ce Consiliul Județean nu își asumă răspunderea pentru problema levigatului scurs din groapa de gunoaie de la Pata Rât. Mai mult, specialiștii în ape susțin că ideea Consiliului Județean Cluj, la care oricum Alin Tișe a anunțat ieri că renunță, nu este optimă.

„Am discutat  cu cei de la Consiliul Județean. Oricum, noi nu vedem montarea stației de osmoza inversă ca fiind cea mai bună soluție. Ar fi nevoie de bazine de decantare ”, a mai precizat Costică Sofronie.

Ieri, Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a făcut public faptul că nu va mai monta stația de osmoză inversă. În plus, a menționat că, din punctul lui de vedere, responsabilă să rezolve situația levigatului toxic ce se scurge la Pata Rât  este nimeni alta decât ABAST.

Citiți aici și reacția prefectului Aurel Cherecheș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *