Politica

A meritat să îi votați? LÁSZLÓ Attila, parlamentarul clujean care a trecut neobservat prin Senat

Ziar de Cluj vă prezintă un serial despre activitatea celor 10 deputați și 4 senatori de Cluj din legislatura 2016 – 2020. Unii dintre ei candidează pentru un nou mandat, alții renunță la ideea de a mai reprezenta județul pentru încă patru ani. Cei mai mulți au încasat cam degeaba indemnizația de parlamentar. Vă miră cumva acest lucru? V-ați imaginat că o dată ce ați pus ștampila pe buletinul de vot, chiar vor face ceva concret pentru alegători? Dar, mai bine să vă prezentăm date clare despre activitatea lor din cei patru ani de mandat și astfel vă veți lămuri singuri ce au făcut (sau nu au făcut) pentru dumneavoastră.

În episodul de astăzi, analizăm activitatea senatorului LÁSZLÓ Attila, parlamentar ales în Circumscripţia electorală nr.13 Cluj, din partea formaţiunii politice Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR).

Laszlo Attila (UDMR) a înregistrat o activitate ce poate fi rezumatăastfe: 0 întrebări, 2 interpelări, 122 luări de cuvânt în plen, 59 inițiative legislative și 2 moțiuni. Atât a muncit senatorul clujean în patru ani de când a ajuns în Senat.

Printre propunerile legislative inițiate de Laszlo Attila alături de alți colegi se numără modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, Propunere legislativă privind Codul administrativ, Propunere legislativă privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Braşov-Bacău, Propunere legislativă privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România. 

În ceea ce privește averea, parlamentarul clujean are 2 terenuri intravilane în Cluj-Napoca, 1 teren intravilan, 1 forestier și 1 agricol în județul Mureș, 2 case în Cluj-Napoca, 1 casă de vacanță în județul Mureș, 1 autoturism Renault Clio, 3 motociclete, 1 ATV. 

Laszlo Attila are și bani în bancă, respectiv 3 conturi în valoare totală de 28.282 lei, respectiv 644 EUR.

De asemenea, senatorul clujean are un împrumut în valoare de 5.000 EUR, contractat în 2012 de la o persoană fizică, scadent în 2022. 

La capitolul venituri, Laszlo Attila a obținut 295 de euro din partea Organizației Mondiale a Sănătății, Zurich, Elveția, în urma participării la adunarea generală.

Indemnizația de senator a însemnat un venit anual de 141.636 lei. 

Laszlo Attila este acționar la Radio Paprika și deține 2397 părți sociale.
Este membru al Asociației Eureka Cluj-Napoca și a Asociației Claudiopolis. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *