Politica

A meritat să îi votați? Cristina Burciu, deputatul cu activitate redusă care s-a parașutat de la PSD tocmai la PNL și acum mai vrea un mandat

Ziar de Cluj vă prezintă un serial despre activitatea celor 10 deputați și 4 senatori de Cluj din legislatura 2016 – 2020. Unii dintre ei candidează pentru un nou mandat, alții renunță la ideea de a mai reprezenta județul pentru încă patru ani. Cei mai mulți au încasat cam degeaba indemnizația de parlamentar. Vă miră cumva acest lucru? V-ați imaginat că o dată ce ați pus ștampila pe buletinul de vot, chiar vor face ceva concret pentru alegători? Dar, mai bine să vă prezentăm date clare despre activitatea lor din cei patru ani de mandat și astfel vă veți lămuri singuri ce au făcut (sau nu au făcut) pentru dumneavoastră.

În episodul de astăzi, analizăm activitatea deputatului Cristina Burciu, aflată la primul mandat. Ea este un alt exemplu de traseism politic. După ce în unul din episoadele anterioare, v-am prezentat-o pe traseista politică Steluța Cătăniciu, astăzi v-o aducem în atenție pe Cristina Burciu. Ea a câștigat mandatul pe listele PSD, în 2016, dar în decembrie 2019 a părăsit partidul și a plecat în tabăra total opusă, și anume PNL.

Cristina Burciu este unul dintre cei mai lipsiți de inițiativă parlamentari din această legislatură. Cu toate acestea, a fost bine plătită lună de lună.

În patru ani, deputatul de Cluj a luat cuvântul în plen de doar 18 ori (din care 8 declarații politice), a avut 60 de declarații politice în scris și 140 de întrebări și interpelări. Burciu a avut 81 de propuneri legislative inițiate, din care 35 au fost promulgate legi. De precizat faptul că multe proiecte de lege sunt inițiate în grup. Cel mai probabil este și cazul său.

În scurtul bilanț al celor 4 ani de mandat, a mai notat și 1 moțiune.

Acum, Cristina Burciu candidează pentru un nou mandat, de data aceasta pe listele PNL Cluj.

Înainte să ajungă deputat, Cristina Burciu a fost director general intermiar pentru o perioadă de câteva luni și director economic timp de trei ani în cadrul Companiei de Apă Arieș Turda, șef de agenție în cadrul Intesa Sanpaolo Bank Turda. A mai ocupat și alte posturi în domeniul bancar.

În ceea ce privește averea, Cristina Burciu nu are nici terenuri, nici case sau apartamente. Deține un autoturism Hyundai Elantra, an fabricație 2011. La capitolul venituri, a declarat indemnizația de senator de 131.412 lei/an.

Citește și:

A meritat să îi votați? Csoma Botond îngroașă rândurile deputaților care au muncit puțin pentru bani mulți

A meritat să îi votați? Deputatul independent Adrian Dohotaru, interesat mai degrabă de probleme locale decât de Parlament

A meritat să îi votați? Steluța Cătăniciu, deputat PPU Cluj, după 4 ani în Parlament a avut activitate aproape zero

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version