Sport

A mai rămas un singur hop pentru CFR Cluj până în grupele Champions League. De ce Slavia Praga e cel mai TARE adversar de până acum

CFR Cluj a realizat minunea pe Celtic Park și mai are de disputat două jocuri care îi vor permite calificarea ipotetică în grupele Champions League. 

Chiar și așa, Slavia Praga poate fi considerat cel mai dificil adversar pe care CFR îl va întâlni în calificări. Într-adevăr, Celtic Glasgow e un nume în fotbalul european, însă în ultimii ani atât a rămas de ei, doar numele. Scoțienii au plătit tribut faptului că joacă într-un campionat extrem de slab, cel al Scoției, unde o victorie cu 7-0 contra celor de la St. Johnstone e apă de ploaie. Drept dovadă, ultima oară când au ajuns în grupele UCL s-au făcut de râs, fiind umiliți de PSG cu 7-1. 

Slavia Praga va fi cu totul o altă poveste pentru CFR Cluj. Cehii nu vor privi cu aroganță duelul cu CFR, spre deosebire de scoțieni. Mai mult, Sinobo Stadium va fi plin de 20.000 de fanatici care vor cânta 90 de minute. În contrast cu atmosfera de teatru de pe Celtic Park (exceptând intonatul imnului). 

Cu un lot cotat la 40 de milioane de euro, Slavia Praga domină momentan fotbalul din Cehia. 13 puncte obținute în 5 etape și un golaveraj de 8-1 ar trebui să-i pună în gardă pe cei de la CFR Cluj. Mulți fani români vor râde când se vor uita peste lotul cehilor, mai ales când vor da peste eterna speranță Nicușor Stanciu, însă clujenii nu ar trebui să uite că vor avea în față o echipă care oferă scheletul naționalei Cehiei. Pe 10 iunie, Cehia spulbera Muntenegru cu 3-0, iar în lot se aflau nu mai puțin de 6 jucători si Slaviei Praga (Lukas Masopust, Alex Kral, Tomas Soucek, Jan Boril, Vladimir Coufal, Andrej Kolar).

Așadar, au mai rămas 180 de minute până la calificare în grupe, însă vor fi cele mai grele 180 de minute din cariera lui Dan Petrescu & Co.

Meciul tur al dublei dintre CFR și Slavia va avea loc pe 20 august, la ora 22:00, în Gruia. Returul din Cehia se va juca miercuri, 28 august. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *