Sport

A mai rămas un singur hop pentru CFR Cluj până în grupele Champions League. De ce Slavia Praga e cel mai TARE adversar de până acum

Scris de 734

CFR Cluj a realizat minunea pe Celtic Park și mai are de disputat două jocuri care îi vor permite calificarea ipotetică în grupele Champions League. 

Chiar și așa, Slavia Praga poate fi considerat cel mai dificil adversar pe care CFR îl va întâlni în calificări. Într-adevăr, Celtic Glasgow e un nume în fotbalul european, însă în ultimii ani atât a rămas de ei, doar numele. Scoțienii au plătit tribut faptului că joacă într-un campionat extrem de slab, cel al Scoției, unde o victorie cu 7-0 contra celor de la St. Johnstone e apă de ploaie. Drept dovadă, ultima oară când au ajuns în grupele UCL s-au făcut de râs, fiind umiliți de PSG cu 7-1. 

Slavia Praga va fi cu totul o altă poveste pentru CFR Cluj. Cehii nu vor privi cu aroganță duelul cu CFR, spre deosebire de scoțieni. Mai mult, Sinobo Stadium va fi plin de 20.000 de fanatici care vor cânta 90 de minute. În contrast cu atmosfera de teatru de pe Celtic Park (exceptând intonatul imnului). 

Cu un lot cotat la 40 de milioane de euro, Slavia Praga domină momentan fotbalul din Cehia. 13 puncte obținute în 5 etape și un golaveraj de 8-1 ar trebui să-i pună în gardă pe cei de la CFR Cluj. Mulți fani români vor râde când se vor uita peste lotul cehilor, mai ales când vor da peste eterna speranță Nicușor Stanciu, însă clujenii nu ar trebui să uite că vor avea în față o echipă care oferă scheletul naționalei Cehiei. Pe 10 iunie, Cehia spulbera Muntenegru cu 3-0, iar în lot se aflau nu mai puțin de 6 jucători si Slaviei Praga (Lukas Masopust, Alex Kral, Tomas Soucek, Jan Boril, Vladimir Coufal, Andrej Kolar).

Așadar, au mai rămas 180 de minute până la calificare în grupe, însă vor fi cele mai grele 180 de minute din cariera lui Dan Petrescu & Co.

Meciul tur al dublei dintre CFR și Slavia va avea loc pe 20 august, la ora 22:00, în Gruia. Returul din Cehia se va juca miercuri, 28 august. ULTIMA ORĂ

 • Acum 42 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE