Sport

A jucat la Universitatea Cluj și la Steaua, iar acum s-a lăsat de fotbal pentru a merge în junglă. Becali spunea că va fi „cel mai căutat fotbalist din Europa”

Mihai Onicaș era, în 2006, printre cei mai promițători tineri fotbaliști români. În 2009, era titular incontestabil la Steaua București și bifa 9 meciuri în Europa League, contra unor adversari de calibru precum Fenerbahce. Fanii îl porecliseră „noul Rădoi”, și era lăudat inclusiv de pretențiosul Gigi Becali.

„Onicaş ăsta va fi jucătorul cel mai căutat din Europa. Este un fotbalist excelent, dar e încă tânăr. A jucat perfect şi nimeni nu-i mai ia locul în echipă. (…) Steaua va bate tot ce va întâlni, va spulbera tot. (…) Acum cred că ne putem bate cu cei mari, pentru că ne vom face o echipă de tineri”, declara în trecut Becali, conform Liga2.ro. 

De la „cel mai căutat jucător din Europa”, Onicaș a ajuns să plece în junglă, în Republica Dominicană. Asta, după ce a jucat în ultima vreme la Unirea Dej, într-un anonimat total. Onicaș (29 de ani) va participa la o emisiune de tip reality show. O emisiune care, teoretic, este fie o rampă de lansare pentru diferiți sportivi mai puțin cunoscuți (luptători MMA, gimnaști, atleți, profesori de educație fizică și sport), fie un loc unde diferite vedete sunt ademenite cu sume mari de bani pentru audiență. Pe Onicaș, dacă l-ar fi întrebat cineva în 2006 unde se vede în 2019, ar fi spus cu siguranță „într-un campionat puternic din Europa”. N-a fost să fie.

Originar din Cluj-Napoca, Mihai Onicaş a început fotbalul la ”U” Cluj şi în cariera sa a mai evoluat pentru Mureşul Deva, Steaua II, Steaua, CSMS Iaşi, FCM Târgu Mureş, Unirea Urziceni, Viitorul, ASA Târgu Mureş, Olimpia Satu Mare, Speranţa Nisporeni (Republica Moldova), Sticla Arieşul Turda şi Unirea Dej.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *