Din oras

A iesit “diplomatia” din Emil Boc. Cum a vorbit primarul Clujului cu un ascultator la radio: “Pastrati sfaturile pentru Capitala si rezolvati-va problemele acolo”

Clujul este orasul european cel mai prietenos si mai tolerant cu strainii. Acesta a fost concluzia unui studiu de anul trecut cu care s-a laudat administratia locala pe toate scenele posibile. Nu acelasi lucru se poate spune despre primarul Emil Boc, care, potrivit Ziua de Cluj, astazi la Realitatea FM, a rabufnit la un ascultator din Bucuresti, aflat in vizita la Cluj. Replicile deloc ospitaliere ale edilului nu ii fac cinste nici ca simplu cetatean, dar mai ales ca primar al acestui oras. Primarul Clujului “l-a invitat” pe ascultator sa se intoarca la Bucuresti si sa isi pastreze sfaturile pretioase pentru Capitala pentru simplul fapt ca a indraznit sa ceara explicatii asupra motivului pentru care traficul din centru este atat de aglomerat.

Va redam dialogul purtat de primarul municipiului Cluj-Napoca si ascultatorul care a sunat la emisiune, asa cum a fost consemnat de Ziua de Cluj:

Sorin Pana: Buna ziua, ma numesc Sorin Pana si nu sunt din Cluj, sunt din Bucuresti. Am constatat o problema care, ma rog, este si in Bucuresti, dar aici parca a trecut de niste limite. Stau la un hotel pe langa Facultatea de Medicina, daca nu ma insel. Iesind din hotel cobor pe o straduta, dau intr-o piata, in fata Casei de Cultura a Studentilor (Piata Lucian Blaga n.r.). Va rog sa ma credeti ca in dimineata asta mi-au luat 35 de minute sa trec de aceasta piata din fata Casei de Cultura a Studentilor.

Emil Boc: Nu stiu, domnule. Eu am plecat la 7,15 de acasa si am ajuns la primarie la 7,45, exact pe Victor Babes, in piata centrala a orasului, nu am avut nicio problema. Astazi este mai aglomerat ca lumea merge la scoala intre 8 si 9, pana la 8 merg la licee si este mai aglomerat, va recomandam sa mergeti pe jos in zona centrala, mai ales cand ploua.

S.P.: imi cer scuze, am venit aseara de la Bucuresti pentru un proiect aici si plec joi. Nu am cum sa merg pe jos…

E.B.: … de ce sa nu mergeti pe jos, dar ce, la Bucuresti nu se merge pe jos, se merge numai cu masina?

S.P.: Domnule primar, repet, am venit aseara de la Bucuresti pentru un proiect, aici, in Cluj, trebuie sa plec joi inapoi, si am de lucru in zona aeroportului, dincolo de aeroport. Cum as putea sa merg pe jos?

E.B.: Atunci rugamintea mea este sa plecati cu zece minute mai devreme, pentru ca si Bucuresti, si Cluj sunt metropole si este aglomerat. Cand ploua, toata lumea circula cu masina. Daca asta intelegeti bine, daca nu, ramaneti la Bucuresti ca este mai bine.

S.P.: Problema era alta. 50 de metri am facut in 35 de minute. Nu e vorba de altceva. Este o zona foarte aglomerata, in care – cel putin asa am constatat…

E.B. Prostii, vorbeste din povesti, „Amintiri din copilarie”, amintiri din Bucuresti. Va multumesc pentru sfaturile intelepte de la Bucuresti. Pastrati sfaturile pentru capitala si rezolvati-va problemele acolo. Bine? si ne dati alte sfaturi alta data. La revedere…

„M-am saturat de sfaturile acestea ale bucurestenilor, care vin aici sa ne dea lectii. Asta e orasul, asta e metropola in care traim. Mai ales cand ploua, e normal sa fie mai aglomerat”, a comentat Boc, dupa ce ascultatorul a multumit si a inchis telefonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *