In vizor

A fost sistată alimentarea cu apă potabilă din Tarnița

Alimentarea cu apă din lacul Tarnița a fost oprită după incidentul de ieri când mai multe cutii cu medicamente au fost aruncate în apă și pe malul lacului.

“S-a luat legătura telefonic cu Direcţia de Sănătate Publică ocazie cu care au precizat că au oprit captarea apei potabile din Lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se în continuare din Lacul Someşu-Cald”, transmit autoritatile.

De asemenea, cei de la Apele Române au luat probe din lac pentru a vedea dacă aceasta a fost contaminată. 

La data de 23 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în zona lacului Tarnița, au fost aruncate diverse tipuri de medicamente. 

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în două locuri diferite a versantului situat între luciul Lacului Tarniţa şi drumu județean 107P au fost aruncate trei tipuri de medicamente. 

La faţa locului s-au deplasat şi  lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, Apele Române, Compania de Apă, Laboratorul de Calitatea Apei Someş-Tisa, Poliţia Locală Gilău, care au efectuat activităţi specifice. 

Totodată, s-a luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică, reprezentanţii acestei instituţii precizând faptul că a fost oprită captarea apei potabile din Lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se în continuare din Lacul Someşu-Cald.

Până la lăsarea întunericului s-a procedat la colectarea a 9 saci de polietilenă cu medicamente, verificările fiind continuate şi în cursul zilei. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infectarea apei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Citește și:

VIDEO – Deșeuri farmaceutice găsite la Tarnița. Gest de imagine jenant făcut de Rocsana Contraș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *