Din oras

A fost odată ca niciodată o preafrumoasă piață Abator

Scris de 632

A fost odată ca niciodată, în cartierul de basm Mărăști, pe strada Anton Pann, o preafrumoasă piață Abator. În vremurile demult apuse, pe când mafia piețelor încă nu se gândise să mute piața de en-gros a Clujului din Piața Abator în IRA, iar mai apoi în Dezmir, aici era o zonă populată cu zeci de comercianți și cu sute de cumpărători. 

Povestea spune, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, că în această piață, în prezent „se comercializează legume și fructe proaspete, atât indigene, cât și din import, citrice și flori de la 30 de producători agricoli și o persoană fizică autorizată”. Aceasta este însă doar o poveste, pentru că, în momentul în care ieșim din trama ficțiunii de pe site-ul Primăriei, atunci când pur și simplu deschidem ochii, observăm că cei 30 de producători agricoli sunt de fapt doar 3, poate și aceia bișnițari!


Numai zmeul din poveste știe de unde au scos cei din Primărie fotografia afișată pe site, cu o Piață Abator plină de comercianți, pentru că în prezent mesele sunt goale și doar într-un colț al pieței, pe câteva mese triste, mai stau întinse o mână de fructe și legume, așteptându-și inutil cumpărătorii.

Fiindcă piața e pustie, oamenii nu-și mai fac drum pe aici, preferând să cumpere din altă parte. Probabil, din supermarket, pentru că jalea e stăpână peste toate piețele administrate de Primărie, piețe care, în momentul de față, sunt în faza de agonie, nemaiavând mult până când își vor da obștescul sfârșit.

Mafia și interesele de toate soiurile au măcinat încet, dar sigur, piețele Clujului, care, dacă vor continua să funcționeze în continuare ca până acum, nu vor mai funcționa mult timp.

Priviți cum arată Piața Abator în fotografia de pe site-ul Primăriei. Cum arăta, de fapt, în vremuri de poveste:


Și cum arată în prezent:

Pe o cabană de lemn, unde probabil sălășluiește administrația acestei piețe, este afișat „orarul pentru perioada de iarnă”. Pentru perioada de vară, e drept, nu e nevoie de vreun orar, pentru că oricum prin piață bate vântul! 

Toți cei 30 de producători agricoli și persoana fizică autorizată care comercializează în această piață:

Parcare de deșeuri:

În spatele pieței goale, o „damă bine” și-a pus chiloții și sutienul la uscat:

Piața de poveste a Primăriei:ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 4 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 9 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 10 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 13 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 15 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 1 day Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 2 days In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE