De cartier

A fost lansată licitația pentru PUZ BORHANCI: „Astăzi am semnat procedura publică pentru un cartier extrem de important al Clujului”

Scris de 494

Autoritățile anunță demararea licitației pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal din colonia Borhanci. Întrucât administrația locală nu a reușit să facă din această zonă un cartier al tinerilor, reprezentanții Primăriei s-au ambiționat și susțin că vor realiza un hub educațional în Borhanci, cu o unitate medicală „de elită”, dar și cu spații generoase de joacă, cu școală, creșă și grădiniță.

„Astăzi am semnat procedura publică, licitația pentru realizarea PUZ-ului Borhanci. 

Cu tot ce înseamnă școală, unitate medicală de elită pentru Institutul Oncologic, parc, hub educațional pentru un cartier extrem de important al Clujului. 

Deci, lucrurile au plecat la drum.

Aștept să semnez contractul după epuizarea termenului legal de contestații, ca acel PUZ cu toate detaliile tehnice să fie realizat”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul ședinței de Consiliu local de miercuri. 

CITEȘTE ȘI: Un nou ansamblu de locuințe colective în Borhanci

Potrivit autorităților, în Borhanci ar urma să fie construit un hub educaţional – şcoală, grădiniţă, creşă, parc – pe o suprafață de cca 75 de ha, pe locul în care a fost promis în alte campanii electorale Cartierul Tineretului.

Deocamdată, PARCUL din Borhanci arată cam așa 

În toamna anului 2015 primarul Emil Boc anunța realizarea unui cartier: un cartier întins pe o suprafață de 80 ha cu parcele de case pentru tineri.

Acum, Borhanciul va deveni hub educațional. 

„Suntem în pregătirea proiectului, în 2021 vom reveni cu etapele de implementare. 

Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane. 

E posibil să fie şi investitori care să vrea să pună umărul la acest proiect. 

Până la finalizarea centurii metropolitane, construcţiile în Borhanci sunt sistate”, declara edilul Emil Boc în şedinţa de Consiliu local din decembrie 2020. 

CITEȘTE ȘI: Colonia BORHANCI se transformă în zonă verde: „Un PARC pe o suprafață de 75 de hectare”

CITEȘTE ȘIBoc abia a lansat licitaţia pentru un studiu de fezabilitate şi presa de facturier deja anunţă: “Şcoală publică, primară şi gimnazială, în Bună Ziua”!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 9 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 9 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 15 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 15 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE