Sport

FOTO: Larisa Iordache, campioană naţională la Cluj, Cătălina Ponor a ratat la bârnă. Peste 1.000 de spectatori au fost prezenţi la Sala Polivalentă

Campionatele Naţionale de Gimnastică sunt în plină desfăşurare la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, acolo unde a avut loc, sâmbătă, concursurile de individual compus şi pe echipe.

Deşi prezenţa ei la aceste întreceri era pusă sub semnul întrebării în urma unei accidentări, Larisa Iordache a reuşit, în cele din urmă, să îi încânte pe cei aproape 1.500 de spectatori aflaţi în tribunele sălii clujene cu exerciţiile sale. Cea mai în formă gimnastă a României a câştigat titlul la individual compus, după un ultim exerciţiu la sol, notat cu 14,500, care i-a făcut pe spectatori să o aplaude câteva zeci de secunde.

Totuşi, Iordache a obţinut cea mai mare notă la bârnă, 15,100, cu un total de 56,933, rezultat după celelalte două evoluţii, de la paralele şi sărituri, cucerind medalia de aur. Sportiva legitimată la Dinamo Bucureşti a fost urmată pe podium de clujeanca Ioana Crişan (56,699), care concurează, însă, pentru Cetate Deva, pe trei terminând Carmen Glavan (55,866), de la Farul Constanţa.

Surpriza neplăcută a zilei a fost produsă de Cătălina Ponor, tripla campioană olimpică acuzând şi câteva probleme medicale care au făcut-o să rateze tocmai la aparatul ei favorit, bârna. Sportiva de la Farul Constanţa nu a concurat la paralele, însă a reuşit să câştige titlul naţional cu echipa de club, dobrogencele fiind urmate pe podium de Cetate Deva şi Steaua.

Campionatele Naţionale se vor încheia duminică, atunci când, de la ora 11:00, sunt programate finalele pe aparate, atât la masculin, cât şi la feminin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *