Din oras

Am avut dreptate: Primaria a inceput desfiintarea panourilor publicitare ilegale

Dupa o serie de articole in care Ziar de Cluj a pus degetul pe rana si a aratat fara ocolisuri cum este calcat in picioare Regulamentul de publicitate adoptat in 2009, se pare ca autoritatile incep sa ia atitudine. In prima faza a fost desfiintat panoul urias de pe Bulevardul Eroilor, cel despre care primarul spunea ca este in perfecta legalitate.

Ziar de Cluj a aratat, citand din Regulamentul adoptat de forul local, ca acest tip de publicitate este interzis in zona protejata a orasului.

“S-au dat somatii in vederea desfiintarii pentru patru panouri, printre care si pentru cel de pe Bulevardul Eroilor, care a fost deja indepartat. Si celelalte urmeaza sa fie desfiintate in baza regulamentului de publicitate, care prevede ca panourile se liciteaza pe amplasamente deja stabilite. De asemenea, nu se poate face publicitate comerciala in centru, se elibereaza numai autorizatii temporare prin dispozitie de la primar pentru evenimente de interes public”, a precizat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

Aceasta a mai spus ca, in cazul in care proprietarii panourilor, care au primit somatii, nu se vor conforma si nu vor desfiinta panourile, vor fi amendati.

Potrivit articolului 9 din Regulament “In zona protejata a municipiului Cluj-Napoca este acceptata publicitatea (panouri, banere s.a.), numai pentru evenimentele temporare si in interesul comunitatii”.

De asemenea, articolul 25 arata ca “Acordul pentru publicitate temporara va fi eliberat pentru evenimente stiintifice, manifestatii culturale sau sportive, de catre primarul municipiului Cluj-Napoca”.

Potrivit Regulamentului, amplasarea mijloacelor de publicitate cu nerespectarea prevederilor se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *