Anchete

Ancheta fara rezultat in cazul tepei imobiliare de pe Miko Imre si Fabricii

La o luna dupa ce presa clujeana a relatat, pe larg, despre o noua inselaciune imobiliara, instrumentata de un tanar de 29 de ani, Traian Floarea Ianson, autoritatile nu au reusit sa faca mare lucru, pentru a-i ajuta pe cei pagubiti. La Politie exista mai multe plangeri fata de cazul blocurilor de pe strazile Miko Imre si Fabricii, insa fara a fi solutionate in vreun fel. In acelasi timp, Primaria Cluj-Napoca nu a mai dat nicio sanctiune constructorului.

Sute de clujeni au fost inselati de constructorul unor blocuri din Cluj-Napoca, iar cazul a fost relatat, pe larg, pentru opinia publica.

Traian Floarea Ianson, constructorul unor blocuri de pe srada Fabricii si Miko Imre, din Cluj-Napoca, dar si a unui bloc din Campia Turzii, a perceput avansuri de zeci de mii de euro de la cumparatorii apartamentelor, pe care nu le-a mai finalizat.

Traian Floarea Ianson este fiul fostei sefe a Serviciului Expertiza Medicala din cadrul Casei Judetene de Pensii (CJP) Cluj, Mariana Floarea Ianson. Aceasta a a fost trimisa in judecata in martie 2010 de catre procurorii anticoruptie sub acuzatia ca, in calitate de presedinte al comisiei de pensionare pe caz de boala, a pretins si primit suma de 1.300 de euro de la sapte denuntatori pentru a indeplini acte ce reprezentau indatoriri de serviciu.

Intre timp, inca din 2009, fiul ei s-a lansat in afaceri imobiliare, cand a infiintat firma Carmen Floarea Construct, in care este unic asociat, iar in 2011 a luat fiinta firma Asmitel Construction, in care tanarul detine 97% din partile sociale. La aceasta societate, asociat mai este Horatiu Cristian Filip. Pe numele acestei societati se judeca un dosar de faliment, la Tribunalul Comercial Cluj. Urmatorul termen de judecata este fixat pentru 27 noiembrie 2015. In cazul Floarea Construct, aceasta este in insolventa, inca din 2013.

Datele financiare ale firmelor arata cam asa: cifra de afaceri din 2011 a SC Carmen Floarea Construct SRL a fost de 23.000 de lei, iar pierderile de 45.000 de lei. Astimel Construct a avut in 2012 si 2013 cifra de afaceri zero! In 2014, a fost de 1.768 de lei, iar pierderile de 30.000 de lei.
Cat priveste vanzarea apartamentelor, care nu au mai fost finalizate, barbatul a perceput avansuri de zeci de mii de euro de la mai multi cumparatori. Spre exemplu,una dintre persoanele pagubitespune ca tanarul i-a vandut intr-un bloc de pe Miko Imre un apartament la etajul 9, iar blocul este autorizat pentru 8 etaje. Aceasta a platit un avans de 12.000 de euro catre Traian Floarea Ianson.

De atunci, insa, autoritatile nu au facut mare lucru pentru a-i ajuta pe cei pagubiti. Pana acum, Politia Locala a fost in control in septembrie 2015 la blocul de pe strada Miko Imre, cand constructorii au refuzat sa prezinte documentatia de autorizare a constructiilor, fapt pentru care au primt o amenda de 10.000 de lei si s-a dispus prin Procesul Verbal oprirea lucrarilor.

Apoi, Primaria Cluj-Napoca a facut plangere penala la IPJ Cluj.

„In ceea ce priveste constructia imobilului de pe strada Fabricii, din Cluj-Napoca, Primaria municipiului Cluj-Napoca a formulat o plangere penala, în temeiul Legii nr. 50 din 1991, înregistrata la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj.
În cauza mentionata, a fost începuta urmarirea penala cu privire la infractiunea prevazuta de art. 24 raportat la art. 27 din Legea nr. 50 din 1991. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca”, arata biroul de presa al IPJ Cluj.

La acelasi Serviciu de Investigatii Criminale sunt inregistrate mai multe plangeri de Inselaciune, fata de constructorul blocurilor, insa acestea nu au fost solutionate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *