Editorial

Cine i-a pus bromura in ceai lui Remus Lapusan?

Am tot stat si m-am gandit, in ultima vreme, la Remus Lapusan. La apatia lui de sef de partid local, care are guvernul la putere, dar nu a castigat in viata lui o batalie politica, de cand e protapit pe jiltul de conducator. A pierdut la europarlamentare. A pierdut la primarie. N-a avut om sa-si puna la CJ. Are o garnitura penibila in Consiliul Local. Il are pe Emil Boc in oras, care face dandanale cu duiumul, si pe care el nu le amendeaza. Se uita linistit cum Cristea, dupa ce si-a luat-o in freza de la Untold, fiind folosita ca imagine pentru promisiunile ei neindeplinite, mai si lauda festivalul.

O vreme, aproape ca inghiteam ideea ca Lapusan e membru PNL, dupa care mi-am adus aminte ca sigur nu e si m-am gandit ca apatia lui politica, lehamitea ce-i inconjoara ca o grasime obrazul politic rosiatic, nu poate sa fie decat rezultatul unei vraji sau a unui incident fiziologic care sa ii fi transformat prostata lui Lapusan intr-un ciorchine de agrese.

Eu sunt convins ca, de peste 5 ani, cineva ii pune lui Lapusan bromura politica in ceaiul pe care il bea saptamanal la cofetaria Carpati. Este si motivul pentru care noi nu avem stanga la Cluj-Napoca. Am inteles, de la cativa prieteni, ca domnul Remus Lapusan ar fi destul de constient de starea proasta politica in care se afla. Stie si el ca e penibil, ca partidul sau e penibil, stie si el de porcariile de la Untold, de contractele de asfaltare, de firmele de casa ale Primariei, de autorizatiile de constructie date pe neve. Atata doar ca, aidoma racanilor ce inghiteau pe vremuri ceai din zahar ars cu bromura, Lapusan are capacitatea sa fie erect politic, dar, practic, nu poate. Nici n-ar lasa locul liber, fiindca autosuficientul de el considera ca in organizatie nu sunt demni urmasi ce sa se fi ridicat la statutul sau. Eu cred ca are o problema de viziune, fiindca fiind mic politic, e posibil ca altii sa fi crescut in jurrul sau atat de mult incat el cu privirea sa nu mai poata a-i cuprinde.

E atat de jalnic tot ce se intampla in jurul PSD Cluj, incat cred ca o fapta cu adevarat buna ar fi ca Remus Lapusan sa lase sediile de partid ale organizatiilor judetene si municipale sa fie date de Primarie unor ONG-uri cu siguranta mai utile.
Cand ai facut asigurari la tot cartierul, fiind mana in mana cu Sorin Apostu, nu ti-a crapat obrazul de rusine. Cand te-ai facut ca ploua, tacand chitic la doua dosare penale incasate de senatorul Cordos, nu ti-a crapat obrazul de rusine. Cand ai luat un scor de matineu la prezidentiale, nici macar nu te-ai inrosit, domnule Lapusan. Aproape totul se poate asigura in lumea asta.

Chiar si organele pot primi o polita de asigurare: maini de pianisti, picioare de fotbalisti, ochi de tragatori cu arcul. Dar boasele politice nu au pret: le ai sau nu le ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *