Sanatate

Tratamente naturale impotriva gripei

Iarna, pe langa scaderea temperaturii, aduce cu ea numeroase boli provocate de virusi. Gripa este una dintre ele.
Impotriva efectelor ei este de preferat, pe cat posibil, sa evitam antibioticele si sa incercam tratarea pe cale naturala.

Tratamente cu miere. Mierea contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici, in total 435 de substante, ceea ce-i asigura un loc aparte in reglarea functiilor organismului uman.     In caz de raceli se recomanda miere de tei cu lapte cald (o lingura cu miere la un pahar cu lapte) si suc de lamaie (sucul de la ½  de lamaie la 100 ml miere).
In caz de gripa: usturoi pisat, amestecat cu miere (proportie 1:1), cate o lingurita cu amestec (in putina apa calda) seara, inainte de culcare.
In cazul unor laringite, faringite, guturai si sinuzite: se amesteca 15 minute figure de miere, 1-2 ori pe zi. Se amesteca suc de ridiche neagra cu miere (parti egale) sau se scobeste o ridiche neagra si se pune miere inauntru. Se ia cate o lingura de trei ori pe zi. Pentru gargara se face o infuzie de musetel, la care se adauga o lingura cu miere.
In cazul tusei convulsive: ceai de patlagina cu miere. Infuzia se prepara  dintr-o lingura cu frunze maruntite la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi, indulcite cu miere de albine. Este un ceai cu calitati expectorante excelente.

Ceaiuri eficiente.
Ceaiul din flori de soc: Infuzia se prepara din 1-2 lingurite cu flori la o cana cu apa clocotita. Se beau 3-4 cani de ceai pe zi pentru a combate febra;
Ceaiul din scai vanat: decoctul se face din doua linguri cu planta la 250 ml apa. Se iau patru linguri cu ceai pe zi. Ceaiul din scai vanat ajuta la fluidificarea secetiilor bronhice si la eliminarea lor, combatand tusea.
Ceaiul din busuioc: infuzia se realizeaza dintr-o lingurita cu planta oparita si 250 ml apa clocotita. Se beau trei cani calde cu ceai pe zi, dupa mesele principale. Ceaiul de busuioc este puternic diuretic, un bun antiseptic pulmonar, combate voma si este indicat in tratarea gripei, bronsitei si a cefaleelor.
Ceaiul din tintaura: Infuzia se prepara dintr-o lingurita cu plante la 250 ml apa clocotita. Se bea fractionat, in trei parti, inaintea meselor principale. Este un ceai ce creste apetitul si scade febra.
Ceaiul din flori de tei: infuzia se prepara din 1-2 lingurite cu flori de tei in 250 ml apa clocotita. Se beau 2-3 cani cu ceai cald pe zi. Acest ceai calmeaza tusea, ajuta la eliminarea secretiilor bronhice si are actiune favorabila, calmand starile nervoase.
Ceaiul din ciubotica-cucului: Infuzia se pregateste dintr-o lingura cu flori la 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani cu ceai cald pe zi. Acest ceai fluidifica secretiile bronhice, usureaza eliminarea lor, este sedativ si puternic sudorific.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *