Din oras

Breaking News: S-a suspendat licitatia „metroului”

După cum ziceam de la prima oră a zilei: urmează o ședință de CL Cluj convocată de îndată.

CITEȘTE: ATENȚIUNE, URMEAZĂ ANUNȚUL despre licitația pentru metroul clunean: Azi este 22 august, dată la care aflăm care sunt firmele au fost interesate să depună oferte. SAU NE ZICE ”OSĂ” BOC DESPRE AQUA PARK?

NOTIFICAREA A VENIT PE SICAP ȘI V-O PREZENTĂM CA ATARE, ÎN EXCLUSIVITATE. Este strigător la cer, ca niște ziatriști pârliți și societatea civilă să ofere publicului această veste proastă, și nu Emil ”OSĂ” Boc. Fiindcă întrebarea care se naște, autopmat, este următoarea: Câte suspendăro de licitație mai treebuie să apară pentri ca primarul să renunțe la caest proiect idiot, nefezabil atât structuural, cât și financiar.

”JUDETUL CLUJ, MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, DIRECTIA TEHNICA, SERVICIUL ACHIZITII PUBLICE

NOTIFICARE

 Referitor la procedura de licitatie deschisa avand ca obiect „Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție „Tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj””, anunt de participare cu nr CN 1040395/ 16.03.2022, va comunicam urmatoarele:

Primăria Cluj-Napoca, după consultarea Ministerului Transporturilor, a decis suspendarea procedurii de achiziție cu privire la magistrala I de Metrou Cluj în vederea actualizării indicatorilor tehnico-economici ai investiției.

Această operațiune este necesară în vederea actualizării costului de realizare a Metroului, raportat la creșterea accelerată a prețurilor la materiale de construcții din ultima perioadă.

Precizăm faptul că indicatorii tehnico-economici cu privire la metrou au fost aprobați prin Hotărâre de Guvern la sfârșitul anului 2021.

De ce am decis suspendarea procedurii în vederea actualizării prețului de licitație?

În ultimele 4 zile am primit 3 scrisori de informare de la firme interesate de  realizarea Metroului de la Cluj și care ne-au precizat că nu se pot încadra cu oferta în valoarea estimată.

Pentru a nu anula licitația, care ar fi presupus  cel puțin 6 luni de amânare a proiectului, am decis utilizarea procedurii de actualizare a indicatorilor tehnico-economici, cu sprijinul Ministerului Transporturilor și al Guvernului României.

Procedura de achiziție va fi continuată imediat după actualizarea, prin hotărâre de Guvern, a indicatorilor tehnico-economici.

De ce am decis acum actualizarea indicatorilor tehnico-economici?

Am decis astăzi întrucât doar acum am primit sesizări oficiale de la mari concerne interesate de realizarea Metroului că nu pot depune oferte în valoarea estimată.

Soluția stabilită asigură continuarea proiectului în cadrul P.N.R.R.”

PS: Emil ”OSĂ” Boc își permite să mintă cu nerușinare că va continua metroul prin PNRR. Fără licitație nu are cum să continue nimic. Finalizarea licitației și obținerea unui fraier de constructor este cerință în PNRR!

PLUS: Emil Boc zice că licitația pentru metrou se suspendă pentru ca Ministrul Transporturilor să actualizeze indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Indicatori pe care tot Grindeanu îi aprobase acum 8 luni în Guvern și cu care Boc se lăuda.