Rautacisme

Abia ce s-a învățat ”să trăiască” cu ei, că ucrainenii i-au luat rușii lui Dîncu de la graniță. Putea Vasile Dâncu să tacă? Putea, dar nu putea să nu se bage în seamă

Vasile Dîncu este acel ministru al Apărării Naționale care are consiglieri doar pentru a-i coase măștile de paradă în dublu strat anti-COVID, nu și gura.

Motiv pentru care domn’ Profiesor de Răzbel dă din gură slobod, neprotejat.

Rusia a capturat Insula Șerpilor de la Ucraina în primele zile de război (pe 25 februarie 2022). A și devenit celebră replica soldatului ucrainean: ”Russian warship, go f*uck yorself” (în rusă sună mai plastic și are legătură cu înfrățirea cu prefectura a unui celebru oraș croat).

Marele strateg de Revista ”Sinteza”, Vasile Dîncu s-a trezit să ne zică atunci:

”Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”. (25 februarie 2022 – declarație Vasile Dâncu, la emisiunea ”Probleme la zi” de la Radio România Actualități)

Dar, să vezi minune, abia ce s-a obișnuit Vasile Dîncu cu prezența rușilor la graniță, că ucrainenii, bine sprijiniți de către americani, care nu prea se obișnuiseră ca rușii să li se uite în bazele NATO de la Marea Neagră, le-au administrat o bătaie cruntă ăstora cu care se obișnuise ministrul nostru de răzbel cu ei, și i-au alungat de pe Insula Șerpilor. De la graniță, cum s-ar zice.

Normal că rușii, după ce pe 21 iunie orăcăiau în cor că au respins atacurile nebunești ale Ucrainei asupra Insulei Șerpilor, azi, în 30 iunie, când s-au cărăbănit bumbăciți de acolo au declarant că a fost ”un gest de bunăvoință”, cu scopul de a se putea face comerț cu grâne.

De dimineață, rușii, tocmai ce șutiseră vreo 7000 de tone de grâne de la ucraineni și încercau să le transporte din portul Berdiansk (și acela furat de la Ucraina), sub pază armată, către ”țări prietenoase”, care să cumpere ce-au furat ei. Așa că, să circule marfa și banul, și-au luat tălpășița de pe Insula Șerpilor, cu dronele ucrainene-n coaste.

Așa că ”gestul de bunăvoință” este un fel de ”luați-l de pe mine, că îl omor”.

Sperăm că domn’ Profiesor de Răbel are să învețe și că orice ”învăț are dezvăț” și că ”tăcerea e de aur”.

Cu cât taci mai mult, are lumea o părere mai bună despre tine și poți părea chiar filozof. Deschizi gura și lumea înțelege că nu prea e cazul.

Cam mulți muci în fasole, cam mulți!