In vizor

Eckstein Kovacs Peter, deranjat de prezenta jurnalistilor in Palatul de Justitie

Avocatul clujean Eckstein Kovacs Peter, fost consilier prezidential este acuzat ca ar fi cerut evacuarea ziaristilor din Palatul de Justitie, care asteptau rezolutia Parchetului in ceea ce priveste arestarea preventiva a Yanninei Oltean, tanara care a cauzat un accident rutier grav saptamana trecuta.

Potrivit Ora de Cluj, in timpul celor patru ore de audieri a tinerei, Eckstein Kovacs a asistat-o. Mama fetei a declarat ca fostul senator si consilier prezidential este un prieten de familie.

“Pentru a nu fi fotografiat avocatul politician in prezenta Yanninei, jandarmii au evacuat jurnalistii din incinta Palatului de Justitie, cu putin inainte ca tanara sa paraseasca Parchetul Judecatoriei, desi acestia erau tolerati, chiar si in afara programului de lucru pe culoarele cladirii, atunci cand sunt activitati specifice, arestari sau anchete oficiale”, arata publicatia.

De cealalta parte, avocatul neaga ca ar fi avut vreun amestec in evacuarea jurnalistilor din cladire.

“Nu am nici caderea si nici puterea sa evacuez pe cineva din cladirea instantelor. Oricum am fost fotografiat si cand am iesit, si cand am intrat. Infirm orice implicare in evacuarea jurnalistilor. Nu discut despre un caz in care ancheta este in desfasurare”, a declarat pentru Ziar de Cluj Eckstein Kovacs Peter.

Cu toate acestea jurnalistii spun ca in alte cazuri au avut intotdeauna acces in cladire, chiar daca a fost dupa terminarea programului.

“Noi eram acolo de la ora 4, de ce nu au venit sa ne scoata afara atunci? Sedintele erau terminate. A venit jandarmul sa ne scoata afara inainte de ora 8, cu cateva minute inainte sa iasa tanara de la audieri”, a explicat jurnalistul Ora de Cluj, Mihai Bacalu, specializat pe domeniul justitiei, cu o vasta experienta pe acest teren.

Adrian Bordea, presedintele CSM si Valentin Mitea, presedintele Curtii de Apel Cluj au declarat intr-o conferinta de presa vineri cadaca faptele relatate se confirma, ar putea fi vorba de o atitudine abuziva din partea fostului senator si consilier prezidential”.

Foto: cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *