Pavajul cu piatră naturală din Piața Mihai Viteazu a căpătat un aspect rudimentar, întocmai ca în curțile caselor părăsite. Printre dalele de piatră au crescut iarbă și buruieni. Ploile abundente din ultima perioadă au favorizat apariția vegetației. Mai lipsesc doar gâștele și rațele să ciugulească vegetația și să se răhățească pe lucrarea de proastă calitate.
Câteva fotografii cu vegetația crescută haotic în recent modernizata Piața Mihai Viteazu au fost postate, astăzi, pe Facebook de o clujeancă (Gilda Ghinoiu):
Așa arăta Piața Mihai Viteazu în noiembrie 2018, în ziua inaugurării:
În materialul video de mai jos este tot Piața Mihai Viteazu în ziua inaugurării lucrărilor de modernizare din 2018:
Investiția realizată de Primăria Cluj-Napoca pentru reabilitarea Pieței Mihai Viteazul a cuprins lucrări de consolidare, restaurare și conservare pentru statuia ecvestră a domnitorului, lucrări de reabilitare ale pieței pe o suprafață de aprox. 4.000 mp, inclusiv montarea de piatră naturală, îmbunătățirea zonelor verzi și reabilitarea vechiului sistem de iluminat public, pentru reducerea consumului de energie electrică. Primăria a amplasat și o bancă „smart” pentru trecători în Piața Mihai Viteazul, ce se alimentează cu energie solară și permite încărcarea telefoanelor sau tabletelor. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca oferă clujenilor și turiștilor acces gratuit la internet Wi-Fi în zona Pieței Mihai Viteazul.
Lucările la statuie au costat aproape 3,3 milioane de lei, iar alte 2,3 milioane au fost investite în lucrări pentru îmbunătățirea zonelor pietonale, a spațiilor verzi și iluminatului public.
„În urma reabilitării sistemului de iluminat s-a înlocuit rețeaua de alimentare și s-au montat următoarele echipamente: 24 sisteme de iluminat tip bolard, 4 sisteme de iluminat public și arhitectural pentru statuia lui Mihai Viteazul (dotate cu proiectoare și camere de luat vederi), 5 sisteme de iluminat pietonal în zona stației de autobuz, 3 firide pentru asigurarea alimentării cu energie electrică”, spuneau reprezentanții Primăriei, în 2018.
Lucrările la statuie au fost făcute de asocierea Euras – Arh. Service Guttmann & Comp, iar refacerea trotuarelor și aleilor din piaţă, lucrările la zonele verzi, modernizarea iluminatului stradal au revenit Regiei Autonome a Domeniului Public.