PubliNews

Acțiunile companiei Firebyte Games, simbol FRB, vor debuta marți 6 aprilie 2021, la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București

Firebyte Games este primul studio de jocuri pentru dispozitive mobile din România, care a ales să facă pasul listării la Bursă, după ce în luna februarie a derulat și încheiat cu succes un plasament privat, rata de suprasubscriere fiind de 3,6 ori.

Capitalizarea estimată a companiei determinată în baza prețului acțiunii oferite în cadrul plasamentului privat se ridică la apx. 4 milioane de euro.

Încă de la înființare, compania și-a stabilit un obiectiv îndrâzneț pe termen mediu și lung, de a ajunge un studio de jocuri important și recunoscut la nivel global, atât în zona de dezvoltare cât și de publicare a jocurilor realizate pentru dispozitive mobile.

În cei trei ani de activitate, compania a investit semnificativ în dezvoltarea personalului, gestionarea și colectarea datelor, precum și îmbunătățirea proceselor de monitorizare și gestionare a proiectelor de către conducerea executivă. Firebyte Games a dezvoltat 45 jocuri sau prototipuri de jocuri pentru dispozitive mobile, majoritatea fiind de tipul Hypercasual în cadrul parteneriatelor de tip „revenue-share”.

Compania și-a propus planuri ambițioase de dezvoltare pe cele două linii de business:

  • Dezvoltarea de jocuri în colaborare cu parteneri externi, prin acorduri de tip “revenue-share”
  • Dezvoltarea și publicarea de jocuri de tip casual în regim propriu.

“Trăim vremuri extraordinare. Tehnologia de azi ne permite să interacționăm într-un mod distractiv și plăcut. Depinde doar de noi să alegem să facem asta.

Activăm într-o piață globală în plină expansiune, ratele de creștere medii înregistrate în ultimii 5 ani fiind de peste 14%, dinamică care probabil va continua și în perioada următoare.

Interesul manifestat de către investitori în cadrul plasamentului privat mă încântă și responsabilizează în același timp.

Echipa Firebyte Games, devine tot mai valoroasă, lună de lună, prin cooptarea de persoane având abilitățile si pasiunea necesară realizării unor produse de înaltă calitate.

Acest lucru este posibil datorită încrederii acordate de către investitori și sunt convins de faptul că decizia listării companiei la Bursa de Valori București a fost cea mai potrivită pentru ca obiectivele noastre să poată fi atinse într-un termen cât mai scurt.” a declarat Ovidiu Stegaru, CEO-ul Firebyte Games.

Pentru următoarele 12 luni compania își propune extinderea echipelor de dezvoltare angrenate în parteneriatele de tip share-revenue prin creșterea numărului acestora de la 6 în prezent la 20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *