Rautacisme

Emil Boc, personaj virtual al unei aplicații ce îl prezintă în realitatea augmentată. Cum îl poți aduce pe Boc la tine în casă? VIDEO

Emil Boc se transformă într-un personaj virtual în urma celei mai recente aplicații dezvoltate pentru clujeni. În acest mod inovativ, primarul municipiului Cluj-Napoca devine un influencer ce va concura cu Tzanca Uraganu, Crudutza ori Dorian Popa. Desigur, clujenii vor putea dormi liniștiți, având un Emil Boc micuț la purtător, chiar pe ecranul telefonului mobil, oricând dispus să ofere informații despre Clujul verde, digital ori rizilient, chiar dacă posesorul smartphone-ului locuiește în cartierul Iris, Borhanci ori Pata Rât, în zone unde civilizația europeană nu a răzbătut încă. 

Astfel, pe lângă aplicațiile dezvoltate până în prezent pentru clujeni, precum Cluj Parking, My Cluj ori CTP Cluj, clujenii pot descărca ultima aplicație care le este dedicată și care va facilita interacțunea dintre influencerul Emil Boc și utilizatorii de smartphone. 

„Cluj PrimAR este o aplicație mobilă AR, dedicată cetățenilor Cluj-Napoca. 

Cluj PrimAR este o aplicație mobilă administrată de Primăria Cluj-Napoca și dedicată cetățenilor municipiului. 

Reprezintă o modalitate digitală prin care dl Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, dorește să comunice cât mai îndeaproape cu cetățenii pentru a transmite mesaje personalizate, într-un mod inovativ, folosind tehnologia realității augmentate. 

Aplicația este usor de folosit, intuitivă și ușor de accesat, aducând experiența direct în casele dumneavoastră”, arată dezvoltatorii aplicației mobile. 

Pentru cei care vor să îi permită accesul primarului Emil Boc în propriile locuințe, aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare iOS și Android, începând cu generația 10. 

Cluj PrimAR eset oferită de către Primăria Cluj-Napoca și dezvoltată în parteneriat cu NTT Data. 

Ziar de Cluj a testat influencerala lui Emil Boc:

„Dragi clujeni, dragi români, este pentru prima data când transmit un mesaj folosind tehnologia realității augmentate. Este posibil acest lucru pentru că la Cluj avem o generație excepțională de talente în domeniul inovării și companii de tehnologie capabile să facă din inovare și digitalizare o prioritate absolută. 

Vă doresc, dragi clujeni, să aveți parte de un an 2021 mult mai bun decât anul 2020. Să fie anul revenirii la normalitate și în același timp vă mulțumesc din suflet pentru modul în care ați depășit greutățile anului 2020. 

Să ne revedem cu bine și sănătoși în 2021”, a declarat Emil Boc, încă prizonier al anului trecut. 

Desigur, în măsura în care Emil Boc, influencerul, se adresează nu doar clujenilor, ci românilor în general, semnalând înaltele performanțe tehologice ale actualei generații de talente, care au transformat digitalizarea într-o „prioritate absolută”, aplicația de față pare să dea măsura inovării de care sunt aceștia capabili. 

Desigur, cu o asemenea pleiadă de talente, sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este varză, iar cardurile de sănătate ale românilor funcționează cu dificultate.

Tot cu o asemenea generație de talente excepționale, specialiștii PNL-iști din govern au elaborat o platformă dedicată campaniei de vaccinare care se blochează, funcționează în reluare și este prea puțin adaptată unei cauze de sănătate și siguranță națională. 

În schimb, talentele amintite de influencerul Emil Boc sunt capabile să toarne câte-o aplicație prin care primarul se poate transforma într-un mic personaj de pe ecranul smartphonului, de unde poate debita noi abordări ale temelor ce îi preocupă pe clujeni. 

Cel mai probabil, clujenii vor avea parte în curând, datorită acestei „priorități absolute” în care a încăput digitalizarea, de un metrOU cu care vor putea călători virtual chiar atunci când vor fi blocați în trafic, ori vor putea să apese pe accelerație, încercând centURA metropolitană a Clujului, chiar dacă au mașina personală parcată pe trotuar.   

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *