In vizor

VIDEO: Să mă feresc de GARDĂ nu mai vreau, varianta GILĂU. Protectorii legii se întrec în dedicații cu transportatorii de lemne: fărăăăăăă număăăăăăr!

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj se află într-un proces continuu de identificare și înlăturare a polițiștilor corupți și în special a celor care s-au transformat în protectorii ai infractorilor, mai ales când la mijloc este vorba de ”aurul verde” al județului: lemnul. 

Aroganțele pe această ramură depășesc orice exercițiu de imaginație. Spre exemplu, în comuna Gilău, un infractor s-a filmat în timp ce chefuia cu șeful de post din comună și alți polițiști, ba chiar un subofițer de la Jandarmeria Montană. Cu ce se ocupă infractorul respectiv? Ați ghicit: cu transportul și depozitarea masei lemnoase și dacă îi confiști marfa ce nu are proveniență legală Rareș Ilea, căci despre el este vorba, este în stare să își adune prietenii și să îți dea o sperietură de moarte, indifierent dacă ești un om de rând sau șeful de post din Măguri. 
Ziar de Cluj a intrat în posesia clipurilor filmate de Ilea Rareș, în incinta localului New Life, din comuna Gilau. Acolo acesta obișnuia să se întâlnească cu polițiști de la Direcția Silvică din cadrul IPJ Cluj și să arunce cu bani la lăutari pentru a le da ”frățiorilor săi” dedicații muzicale.

Să facem cunoștiință cu personajele principale din local, asta pe lângă faptul că se încalcă legea la New Life și se fumează de voie. 


Protagonistul filmărilor, Ilea Rareș este un condamnat penal pentru ultraj. În 2017, șeful de post din Măguri, Vasile Pleșa a confiscat un transport de lemn de-al acestuia, camionul fiind condus însuși de soția sa Daria Ilea. În urma acțiunii derulată de Vasile Pleșa, Rareș Ilea a început o serie de atacuri la adresa șefului de post din Măguri, inclusiv o ”vizită” la poarta acestuia împreună cu mai mulți indivizi puși pe ”răzbunare”. Polițistul s-a adresat IPJ-ului și într-un final, după ce a formulat plângerea penală, anchetatorii l-au trimis în  judecată pe Ilea pentru ultraj. Intanța de fond l-a condamnat la închisoare și la plata unor sume de bani cu titlu de daune. 

 


Daniel Neag apare și el în filmarea de mai jos, îmbrăcat într-o geacă roșie și distrându-se pe măsură cu dedicații muzicale la adresa lui Ilea. Neag este subofițer la Jandarmeria Montană și potrivit fișei postului se ocupă cu protecția fondului silvic.


Ion Arion, prezent și el la cheful cu pricina. Când nu se distrează pe dedicațiile date de Ilea Rareș, Arion ocupă poziția de șef al Poliției Gilău, localitatea unde stau soții Ilea.


Tot în imagini apare și doi agenți de la Biroul Combatere Infracțiuni Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPj Cluj, respectiv la masa din spatele lui Ilea: agenții Nagy Sebastian și Marcel Petruța. Publicația Cotidianul vorbea despre acest eveniment și semnala cât de moral e ca un „poliţist la Serviciul Ordine Publică, Biroul Combatere Infracţiuni Silvice, să bei bine mersi la o chermeză a unui personaj care e cunoscut pe 5 munţi ca fiind traficant de lemne şi care are o puzderie de sancţiuni pe linie infracţională în acest domeniu”, făcând referire la Ilea Rareș. 

Imaginile vorbesc de la sine: 

Sursele Ziar de Cluj susțin că întregul eveniment a ajuns la urechile șefilor din IPJ Cluj și chiar la departamentul DGA Cluj. Filmarea este făcută anul trecut în primăvară, însă până în prezent nu se cunosc rezultatele achetei interne derulată de IPJ Cluj sau dacă și Inspectoratul de Jandarmi Județean a derulat o astfel de cercetare. În demersul nostru de a afla rezultatele ne-am lovit de răspunsul „nu prezintă un interes public”, pe care IPJ Cluj ni l-a oferit, urmând ca și cei de la IJJ Cluj să revină cu precizări. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *