Din oras

Strada din Cluj-Napoca, unde autobuzul se așteaptă în ploaie sau cu soarele în ceafă

Pe strada Calea Baciului, din cartierul Dâmbu Rotund, să aștepți autobuzul este uneori o adevărată corvoadă, mai ales dacă vremea este total nefavorabilă statului în picioare, pe marginea drumului.

 

Clujenii care locuiesc în această zonă se plâng că nu au unde se adăpostească pe timp de ploaie sau în zilele călduroase.

 

La stația Fabrica de Pâine Sud, care este situată în mijlocul unei intersecții, pietonii sunt nevoiți să aștepte autobuzul în mijlocul drumului, unde mașinile traversează pentru a intra în zona dedicată Snooker Club Cluj.

 

Pietonii așteaptă pe unde apucă. Unii dintre ei se adăpostesc la umbra copacilor din curtea oamenilor, alții stau în soare. Dacă ai mai multe bagaje sau probleme fizice, nu există nici o bancuță ca să te așezi. Pe lângă faptul că pietonii sunt nevoiți să stea minute în șir în picioare până cand vine următorul autobuz, uneori sunt încurcați și de mașinile care sunt parcate neregulamentar pe trotuare sau chiar în stațiile de autobuz.

 

Cei mai afectați de lipsa stațiilor de autobuz sunt vârstnicii.

 

Este foarte grea așteptarea autobuzului în stație, că la vârsta mea nici nu mai pot sta atât în picioare. Ar fi frumos să fie măcar o băncuță, că autobuzul nu vine foarte des pe aici, se întâmplă ca să așteptăm și 20 minute. Dacă tot suntem un oraș european, să se gândească și la pietoni, și la bicicliști, dar și la noi cei mai bătrâni, că ne este greu să nu avem unde să ne adăpostim pe timp de ploaie”, ne-a declarat domnul Vasile, care locuiește în zona străzii Calea Baciului.

 

De parcă nu era de ajuns faptul că oamenii așteaptă uneori autobuzul în ploaie sau cu soarele în ceafă, nu au de unde să cumpere nici bilete. Dacă nu au abonament sau suficient credit pe telefon să achiziționeze bilet prin SMS, ori merg pe jos până când găsesc o stație cu chioșc pentru bilete, ori călătoresc ilegal și riscă să plătească amendă.

 

Se mai întâmplă să vină tineri pe aici oameni care nu cunosc zona și săracii sunt nevoiți să călătorească fară tichet până la următoarea stație unde se găsesc, a mai spus domnul Vasile.

 

Poate Compania de Transport Public și Primăria ar trebui să modernizeze nu doar zonele centrale ale orașului, unde toate sunt bine pus la punct, și aranjate, cu stații de autobuz moderne și cu puncte pentru achiziționarea biletelor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *