Din oras

„Moștenirea” lui Virgil Pop: cade Clujul!

Bucăți de tencuială dintr-o clădire monument istoric, situată pe strada Memorandumului,  o arteră extrem de circulată, s-au desprins în această dimineață. Mai mulți trecători au sunat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a interveni. Un echipaj al ISU s-a deplasat la fața locului și a securizat perimetrul, apoi a așteptat o oră sosirea consilierului superior Virgil Pop de la Direcția Județeană pentru Cultura și Patrimoniu Național Cluj.

Când, în sfârșit, și-a făcut apariția și domnul Virgil Pop, acesta, dintr-o privire, a evaluat situația și a decis că respectivul imobil nu reprezintă un pericol pentru cetățeni deoarece proprietarii clădirii au aviz de construire de un an de zile.

Arhitectul Virgil Pop nu a permis intervenția pompierilor:

„Astea nu-s o noutate, știau, și-o făcut proiectul și gata! La revedere!”, a fost reacția arhitectului sosit cu întârziere la fața locului

Reporterul NCN l-a întrebat pe domnul consilier superior Virgil Pop de la Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Cluj de ce nu a permis celor de la ISU să înlăture elementele care în continuare riscă să se desprindă din clădire.

Domnul Virgil Pop, în loc să răspundă concret la întrebare, și-a refulat doar orgoliile și frustrările personale:

„La NCN? Dom’le, ar fi o rușine pentru mine să apar la NCN. Ca și cum aș apărea la Antena 3, adică să fiu un gunoi. Domnule, nu cumva să… mie mi-e rușine să apar la așa un post. Atâta tot.”

Numărul solicitărilor în care pompierilor li se cere să îndepărteze elemente din fațadă ce prezintă risc de desprindere s-a mărit în ultimii ani. Majoritatea construcțiilor sunt monumente istorice, iar refațadizarea lor este supervizată de consilierul superior Virgil Pop de la Direcția Județeană pentru Cultura și Patrimoniu Național Cluj. 

De-a dreptul rușinos este faptul că, după 25 de ani de consiliere superioară a lui Virgil Pop la Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Cluj, centrul Clujului a ajuns o ruină în descompunere.

Ziar de Cluj a scris și în anul 2015 că Virgil Pop este, pe lângă criza economică, motivul principal pentru care Centrul Clujului arată ca după război. Iar acest lucru se confirmă zi de zi, pe frontul urbanistic al orașului, unde fațadele clădirilor le cad în cap trecătorilor, mitraliate de incompetența, de orgoliile și de nepăsarea celor care ar trebui să ia măsuri de prevenție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *