In vizor

75.000 lei pentru un studiu despre cât de eficientă este Antonia lui Emil Boc

Primăria Cluj-Napoca va cheltui 75.000 lei pentru un studiu referitor la modul de funcționare al Antoniei, funcționarul virtual implementat în urmă cu doi ani. Cercetarea va fi făcută de Universitatea Babeș-Bolyai, care a câștigat licitația organizată de municipalitate în cadrul proiectului ANTO CIIC, care a costat 3,8 milioane lei.

Potrivit caietului de sarcini, obiectivele specifice ale cercetării fac referire la investigarea elementelor din rețeaua de transport public care asigură o accesibilitate și o conectivitate eficientă la serviciile publice din oraș în vederea elaborării și fundamentării de politici publice care să îmbunătățească mobilitatea urbană oferită de transportul pietonal și de cel public.

„Instrumentele principale sunt îmbunătățirea infrastructurii transportului pietonal și mărirea accesibilității transportului public, în timp ce este descurajat transportul cu autoturismul personal. Vor fi analizate deplasările de la domiciliu spre punctele urbane de interes, localizate preponderent în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. Se vor selecta minim trei trasee și se vor propune îmbunătățiri urbanistice pe baza analizei datelor de transport”, mai este notat în caietul de sarcini.

Se vor elabora propuneri de politici publice care să vizeze și să reglementeze sistemele integrate de transport pornind de la nevoile și preferințele indivizilor în ceea ce privește transportul, în vederea creșterii accesibilității generale prin recomandări focalizate pe: prioritizarea transportului public pe segmente de drum și în intersecții, crearea de noi rute de transport și de noi stații, identificarea străzilor sau a sectoarelor de străzi pretabile la implementarea sistemelor de benzi dedicate transportului public și bicicletelor, dezvoltarea și modernizarea culoarelor pietonale, extinderea rutelor existente pentru piste de biciclete.

Proiectul ANTO CIIC a costat 3,8 milioane lei. Fondurile au fost obținute prin Programul Operational de crestere a Capacitatii Administrative, POCA. Scopul proiectului este creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni. În ciuda faptului că se dorește acest lucru, la ghișeele Primăriei încă mai sunt cozi, oamenii încă mai așteaptă în stradă cu orele pentru a prinde un loc de parcare, sistemul de ticketing pentru transportul în comun funcționează cu erori grave. Așadar, Antonia mai are nevoie de update-uri serioase pentru a funcționa așa cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *