Afacerea zilei

500 colegi noi in domeniul Embedded, pentru EBS Romania

EBS Romania va recruta pe parcursul urmatorilor 3 ani, 500 oameni care sa lucreze in proiecte din domeniul Embedded.

„Obiectivul acestei actiuni vine ca urmare a constientizarii faptului ca dupa doar cativa ani de munca sustinuta, EBS Romania adauga in topul competentelor sale solide si Embedded-ul. Am construit acest domeniu de la zero incepand cu anul 2011 si iata-ne in 2016 cu planuri coerente de extindere, cu 500 de noi colegi. in plus, activitatea in sine pe zona aceasta a primit pentru EBS o conotatie nationala. Daca inceputurile au fost in Cluj si inca mare parte a echipei este stabilita aici, este foarte important faptul ca incepand cu anul trecut am localizat primele proiecte in Sibiu, Bucuresti si Timisoara. Vor urma in mod firesc, Iasiul si Brasovul, iar daca nici acestea nu vor fi suficiente pentru a acoperi cererea mare de personal, vom depasi granitele tarii.” a declarat Maria Metz, Senior Vice President EBS Romania.

Din punctul de vedere al proiectelor Embedded, EBS a evoluat exponential in ultimii ani, atat in ceea ce priveste numarul de clienti, diversitatea proiectelor dar si a cresterii numarului de angajati.

In prezent sunt in desfasurare peste 40 de proiecte, de complexitati diferite, iar in 2015 a avut loc o dublare a cifrei de afaceri, comparativ cu anul 2014, de asemenea portofoliul de clienti a fost largit cu nume relevante pentru zona Embedded, precum Autoliv sau Elster – a Honeywell Company. Tot in ultima perioada au fost accesate si alte industrii, cum ar fi cea energetica, demarandu-se astfel primele proiecte in afara zonei automotive.

La ora actuala exista aproximativ 60 de pozitii deschise in domeniul Embedded in cadrul echipei EBS, incepand de la arhitecti, manageri de proiecte, programatori seniori, la junior si absolventi.

Embedded, un domeniu de viitor pentru piata IT

In calitate de membru relevant al segmentului IT, directia de dezvoltare in domeniul Embedded este una strategica pentru viitorul EBS Romania. Aceasta decizie este una ancorata in realitatea pietelor in care activeaza compania.

„Este suficient sa privim in jur si sa realizam cat de prezent este acest domeniu in viata cotidiana. in medie interactionam zilnic cu 250 de sisteme embedded, incepand de la laptop, contoare de gaz, termostate, jaluzele pana la modul in care ceasul, telefonul si aparatul de sport comunica intre ele. Sa nu mai vorbim despre autoturisme, despre bordul masinilor si modul in care este detectat nivelul de oboseala al soferului. Realitatea augmentata este una dintre tehnologiile viitorului pe zona de HUD (head up displays) si tot ceea ce facem acum nu este decat un pas spre autonomous driving”, mai completeaza Maria Metz.

EBS Romania isi propune sa aduca in piata IT autohtona tot mai mult si din inovatia specifica mediului japonez, inovatie aplicabila in viata profesionala de zi cu zi. Primele actiuni in aceasta directie deja au fost demarate de catre companie.
 
In anul 2016 EBS Romania va prelua denumirea de NTT DATA Romania, un moment istoric pentru cei 16 ani de activitate, sub umbrela EBS.

Acest proces presupune un nou nume pentru fosta companie clujeana, dar pastrarea formatului de echipa si a tuturor atributelor de management, ce au condus la succesul companiei de-a lungul timpului.

Incepand cu 2013, EBS este o companie NTT DATA, parte a Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT). Infiintata in 1988, NTT DATA, are sediul la Tokyo si isi desfasoara activitatea in peste 35 de tari. Concernul furnizeaza servicii de prima clasa, de la consultanta si dezvoltare de sisteme pana la outsourcing de servicii IT. Aflat in topul mondial al furnizorilor de servicii IT, NTT DATA este un partener inovativ la nivel mondial, beneficiind de o raza de acoperire globala, dar si de competente locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *