Politica

5 bani la prostani, 1 miliard de lei la baştani! Pensiile speciale pentru primari vor intra în vigoare de anul viitor. Prostoii de români vor scoate din buzunare prin taxe şi impozite încă 1 miliard de lei

Proiectul de lege privind amânarea pensiilor speciale este blocat în continuare în Parlament, context în care începând de anul viitor primarii/viceprimarii și președinții de consilii județene ar putea încasa pensii speciale, măsură cu un impact bugetar de 1 miliard de lei.

În context, Coaliția de guvernare a anunțat firmituri băneşti pentru „populime”: majorarea veniturilor pentru pensionari cu doar 12,5%, o creștere care nu acoperă nici măcar rata inflației, şi creşterea salariului minim pe economie care face ca, de fapt, suma încasată de angajat să fie fix aceeaşi cu cea pe care o încasează acum cu ceu 200 de lei neimpozabili la salariu, dar statul să încaseze în plus de la angajatori.

Adică,  “CREŞTEREA” SALARIULUI MINIM înseamnă fix nimic. Acum un angajat primeşte 2550 + 200 neimpozabili (dacă vrea angajatorul şi nu ştiu de ce n-ar vrea). Prin urmare, angajatul ia 1724 lei net. Cu creșterea la 3000 de lei brutul, dispare schema cu 200 de lei neimpozitaţi şi angajatul ia 1774. Restul din 450 îi ia statul. Că aşa se prefac polticienii Statului de Cumetrie că ajută. Ajută să facă praf iniţiativa privată.

CITEŞTE: Nici un politician român nu ar gândi scăderi de taxe și impozite ca facilități fiscale, numai jecmăneală și atac la buzunarul celor care mai muncesc. Ce ascunde creșterea salariului minim la 3000 de lei?

Şi aşa aflăm ce ascunde aşa zisa „creştere” a salariului minim: 5 bani la prostani, 1 miliard de lei la baştani!

Aşa procedează un stat mafiot de cumetrie!