Focus

330.000 de participanți la UNTOLD. Câți au ajuns la spital și câți au fost amendați de Poliție

La a treia ediție UNTOLD, au participat peste 330.000 de persoane și în aceste condiții, toate forțele de ordine din Cluj s-a pregătit pentru orice eventualitate, anticipând și evenimente nefericite sau tragice.

UNTOLD 2017 le-a dat într-adevăr de lucru polițiștilor, jandarmilor și personalului medical, dar surprinzător sau nu, evenimentul a trecut fără incidente majore, potrivit raportului oficial al Ministerului Afacerilor Interne. În spitalul mobil din perimetrul UNTOLD, medicii au acordat îngrijiri pentru 1.716 festivalieri, din care numai 44 au avut nevoie să fie transportați la spital. Polițiștii și jandarmii au dat 141 de amenzi. 

“În urma analizării situaţiei operative înregistrate pe durata festivalului UNTOLD, a rezultat că nu au fost raportate incidente majore de natură să afecteze grav liniştea şi ordinea publică. Forţele de poliţie şi jandarmerie au aplicat 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.937 lei și 20 avertismente scrise.

Au fost înregistrate 45 sesizări privind săvârşirea unor fapte penale. În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente.
În domeniul situaţiilor de urgenţă, 1.716 persoane au primit îngrijiri de prim-ajutor şi asistenţă medicală în spitalul mobil, în punctele fixe pentru prim-ajutor şi prin intermediul celor 11 echipe mobile de paramedici, ce patrulează în toate locaţiile unde au loc activităţi ale festivalului.  

În 44 cazuri s-a impus transportul persoanelor la spital, afecțiunile înregistrate în general au fost remediate pe loc. Nu au fost sesizate situații care să impună intervenția patrulelor mobile de prevenire și stingere a incendiilor din perimetrul festivalului, pe durata desfășurării acestuia. Menționăm că asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică a implicat angrenarea a peste 1.200 de jandarmi, polițiști, pompieri și piloți ai Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca”, arată raportul Ministerului Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *