In vizor

23 de stații GPL din județul Cluj au fost închise. Amenzi de peste 1 milion de lei

Activitatea a 23 de stații GPL de pe raza județului Cluj a fost suspendată ca urmare a controalelor desfășurate după tragedia de la Crevedia. 

În perioada 30 august – 6 octombrie, reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul verificării stațiilor de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat au efectuat acțiuni de control pe raza județului, în baza Ordinului vicepremierului Marian-Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

Astfel, au fost verificați 108 operatori economici, iar în urma acestor verificări a fost suspendată activitatea la 23 stații GPL, din care, la 12 stații a fost suspendată complet activitatea pentru neconformități la instalația GPL și la 11 stații pentru neconformități la alte echipamente.

Tot în cadrul controalelor la operatorii economici de profil au mai fost constate următoarele: lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 21 (sancțiuni contravenționale și măsuri de intrare în legalitate), alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli – 598.

Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.093.701 lei și 411 avertismente.

Deși procedura de verificare a stațiilor de alimentare de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat, efectuată în baza Ordinului s-a încheiat, autoritățile competente efectuează periodic verificări pentru a asigura buna funcționare a instalațiilor în deplină siguranță.