Rautacisme

2024 poa’ sa fie anul destructurarii GRUPULUI DE LA CLUJ. Cine si-a propus asta?

Prin Cluj-Napoca, miroase subtil a pregatiri. Dar nu de sarbatoare, ca au trecut festivitatile. Miroase a pregatiri de lupta.
Tinta e una mai speciala: Grupul de la Cluj, aflat in vizorul unui personaj pe care l-ati crezut “mort” (au si incercat unii sa il otraveasca), dar care e celebru pentru viclenia de care da mereu dovada ca sa supravietuiasca.E agitatie si in ograda Grupului. Tot in oras, dar si pe anumite pagini de Facebook, se tot dau semnale stranii: cum ca Vasile Dancu, ideologul grupului de la Cluj ar vrea sa isi ia talpasita spre ultimul tren politic posibil al carierei: Bruxelles.
Dancu tot impinge in cercul sau ca Ciolacu il va pune pe lista, dar e deocamdata totul la faza de wishful thinking.
Greu de crezut ca Ciolacu i-ar mai face si acest hatar celui care l-a dezamagit atata. Dancu l-a prostit ca reface partidul din punct de vedere ideologic, ca va reforma, ca va coagula, ca profesori si medici, ca elite, numa’ dume deja fumate de-ale domnului Profesor.
A manzit-o si in portofoliul de la Aparare…
Iar daca Ciolacu ar putea fi induplecat, va fi mai greu cu Misu Tudose, seful oficial de campanie al PSD. Hahahaha, Misu Tudose nu e botezat cu toata apa, de ce s-ar taia pe sine de pe locul 1 al listei sa il lase pe Prof, cand Tudose nu il respecta deloc pe Dancu?
L-am vazut pe Tudose cand cu penibilele alegeri de la filiala PSD din Maramures de ieri, cand a avut cel mai misto si dur discurs, amintindu-i lui Gabi Zetea si, in subsidiar, prietenului de sprit Ghita Simon, ca el, Tudose, nu intelege pentru 2024 decat substantivul “victorie” si ca cine nu se misca in  acest sens va misca in brisca.De ce, dragi prieteni, s-ar carabani domnul Dancu din minunatul Cluj, unde conduce cea mai luzarita filiala a PSD la nivel national? Pai, si de aia: ca a distrus TOT in ultimii patru ani la Cluj, a readus curvele, penalii si lingaii din gasca lui Ucu Rus, iar astia au facut rahatul pliculet de ness, alaturi de Vasile.
Dar un alt motiv pentru care domnul Profesor ar vrea 5 ani de scut bruxellez antiarestare este faptul ca cineva si-a propus sa inchida definitiv capitolul Grupul de la Cluj in 2024, pe ai caror membri ii considera derbedei.

Baiatul care vrea, stie si poate este Vulpea, temutul Virgil Ardelean, fostul sef al serviciului secret al MAI, Doi S’un Sfert, timp de noua ani, singurii ani in care DGIPI a contat.

Remarcabil, Vulpino nu s-a anturat in toti acesti ani de cand a iesit la pensie si in privat cu niciunii dintre ei. Pe Vulpea ii desparte o lume de principii de techergheii din Grupul de la Cluj, mai ales din cel extins acum cu tot felul de afaceristi, penali, securisti pensionari. Vulpino e militar, e familist, cu adevarat ortodox, nu fariseu de duminica.

Simtind cat de important e 2024 pentru Cluj, ca Boc vrea sa dispara si el (ca va castiga primaria si o va lasa cuiva, asta trebuie prevenit), Vulpea a copcialit planul cu Dacian Ciolos, pupilul sau, pe care vrea sa il bage sub nasul clujenilor. Adevarul e ca nu-i proasta deloc ideea. Ciolos are in REPER Cluj o filiala slaba, dar snaga lui a ramas bine dosita in USR Cluj, care musteste de PLUS-isti mascati.

 

Ciolos e varianta perfecta si ca CV, si ca imagine, indiscutabil peste adversari de duzina precum Tarcea sau alti trepadusi de-ai lui Boc.
In discutiile televizate pe care le-am avut la emisiunea lui Cozmin Gusa, l-am integrat gresit pe Ciolos in planul Grupului de la Cluj.
Neeee, Ciolos e PLANUL, planul lui Vulpino, care stie ca nu poate sa reuseasca asta decat daca le da omorul baietilor din Grup. Lucrurile se desfasoara pe silent. Oamenii de afaceri potenti ai orasului dusi cu santajul si amenintarile in sluba Grupului, adica a lui Ucu, dezerteaza pe capete. Unul dintre cei mai inteligenti dintre ei a avut deja intalniri ultrasecrete cu Vulpea, ba a mai adus si pe altii cu el.
Un alt om de afaceri ultra bogat, Ioan Popa de la Transavia, bagat si el cu arcanul in Grupul lui Ucu, s-a lipit si el de rebeli.
Un alt semn subtil al slabiciunii lui Ucu e ca se strang tot mai putini banisori pe fundatia Transilvania Leaders. Existau ani de glorie in care amenintarile subtil mitocanesti ale lui Ucu functionau: de exemplu, 2019, cand fundatia incasa 1,4 milioane.
Dar lucrurile s-au imputit. Cashul s-a redus cam cu 40 la suta pe 2022:
Vulpea si-a propus sa nu mai lase Clujul pe mana lor. Ardelean a inteles sa se retraga, crezand ca si “baietii” vor intelege ca au si ei o varsta, ca au destul in buzunare din ciordeli, dar se pare ca unii cred ca is eterni.
Eterna e doar Biblia, restul is doar dosarele aflate in nelucrare.