Afacerea zilei

2019 a fost un an de excepție pentru „demolatorii” de la Tenango Cluj-Napoca. Firma are un singur angajat și a făcut profit de aproape 1,2 milioane euro

Tenango Cluj-Napoca, o firmă cu un singur angajat și deținută de doi antreprenori, a reușit să facă, în 2019, un profit de peste 1 milion euro din demolări de construcții. Compania a fost înființată în 2005, dar de-a lungul anilor nu a reușit să obțină un profit atât de mare cât cel de acum doi ani.

Tenango a rulat, în 2019, o cifră de afaceri de 3,8 milioane euro, cea mai mare valoare a veniturilor totale din primul an de activitate până acum. De exemplu, în 2005, anul înființării firmei, cifra de afaceri a fost de 391 euro, iar în următorii cinci ani a avut zero cifră de afaceri, cu excepția anului 2008, când veniturile totale au fost de peste 54 mii euro. O cifră de afaceri mult mai mare decât în restul anilor a fost înregistrată în 2016, respectiv 1 milion euro. Altfel, în mod normal, veniturile totale ale companiei au variat între zero și 662 mii euro.

Profitul net declarat în urmă cu doi ani a fost de aproape 1,2 milioane euro. Este un salt uriaș de la pierderile de 880 euro din 2018 la profitul de aproape 1,2 milioane euro. În primii cinci ani de activitate, Tenango a avut pierderi care au variat între 216 euro și 17 mii euro. Apoi, pe parcursul celorlalți ani, a existat o oarecare stabilitate, cu profit între 100 mii și 260 mii euro.

Firma are un singur angajat și este deținută de doi asociați: Laurențiu Beznea (50%) și Iosif Liviu Sătmărean (50%). Cei doi sunt și administratorii firmei.

Două firme sunt conectate direct de Tenango: Atritec SRL Cluj-Napoca (obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și lucrări de demolare a construcțiilor, deținută de aceiași doi asociați care au Tenango, cifră de afaceri zero și pierderi de 800 euro) și Agro Trigo SRL Cluj-Napoca (obiect de activitate cultivarea cerealelor, Iosif Liviu Sătmărean este asociat unic, în 2019 avea cifră de afaceri și profit zero).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version