PubliNews

2015, cel mai bun an din istoria EBS Romania

EBS Romania a înregistrat în 2015 o cifra de afaceri de 25 Milioane EUR, în creştere cu 13% faţă de anul anterior. Profitul companiei s-a ridicat la ca. 3,8 Milioane EUR, cel mai bun rezultat din istoria companiei.

Succesul semnificativ din 2015 se datorează în primul rând apariţiei primelor efecte de sinergie la nivelul grupului din care face parte. S-au primit contracte într-un număr semnificativ din partea companiilor din concern şi a avut loc o extindere semnificativă în colaborările pe care compania le avea în grup.

Pentru 2016 se bugetează o cifră de afaceri de 28,2 Milioane EUR, în creştere cu circa 12,8% faţă de anul precedent.

“Suntem încrezători că vom reuşi să îndeplinim aceasta ţintă datorită proceselor de vânzări multiple din a doua jumătate a anului trecut. Ne bazăm pe creşteri dinamice în zona tehnologiilor clasice, mai ales în Embedded Automotive şi credem că măsurile pregătitoare, implementate în a doua parte a lui 2015, vor da roade. Am extins în fapt toate departamentele şi am investit în tehnologii noi împreună cu clienţii noştri”, declară Daniel Metz, CEO EBS Romania.

1000 de angajaţi pentru anul curent

 

Echipa EBS avea la finele anului trecut un număr de 800 de angajaţi. Conform estimărilor de anul acesta, echipa va ajunge la 1.000 de oameni. S-au construit echipe de recrutare în toate filialele din ţară (Bucureşti, Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara) şi s-a extins recrutarea de specialişti în Ungaria, Polonia, Slovacia.

De asemenea se vor amplifica şi măsurile de pregătire profesională în rândul studenţilor şi absolvenţilor din zona de IT. La ora actuală, în cadrul companiei există aproximativ 120 poziţii deschise, de la arhitecţi software, manageri de proiecte informatice, ingineri embedded şi până la testeri şi specialişti în resurse umane.

 

Extinderi de proiecte şi noi investiţii în 2016

 

În 2015 furnizorul IT EBS Romania s-a focusat pe satisfacerea aşteptărilor şi dezvoltarea relaţiilor cu clienţii tradiţionali în zona Automotive: BMW, Volkswagen, Mercedes, Audi etc. 

S-au demarat însă proiecte şi în segmentul de Banking, spre exemplu la Deutsche Bank şi Commerzbank din Germania. Astfel s-a obţinut startarea primelor proiecte de succes la Virgin Media. 

În 2016 se propune câştigarea de clienţi noi şi în afară concernului din care compania face parte, cu precădere în zonele geografice precum Marea Britanie, Italia sau Scandinavia.

În ceea ce priveşte partea de investiţii, anul trecut s-au cheltuit aproximativ 300.000 EUR în extinderea spaţiilor şi îmbunătăţirea infrastructurii, şi totodată circa 500.000 EUR în pregătirea profesională a echipei EBS.

Luna ianuarie din 2016 a adus o investiţie de circa 1,9 Milioane de EUR în noul sediu din Cluj-Napoca, de pe strada Constanța.

“Este cea mai mare investiţie în infrastructură pe care EBS a făcut-o de la înfiinţare şi până astăzi. Considerăm că în acest moment dispunem de cele mai bune condiţii de muncă, nu numai în filialele noastre ci şi în Cluj-Napoca. Vom investi în continuare în pregătirea profesională a angajaţilor noştri, avem în curs de realizare un amfiteatru ultra-modern cu 100 de locuri. De asemenea avem pregătiţi 250.000 EUR pentru optimizarea structurilor organizaţionale şi adaptarea acestora la dinamica pieţelor pe care operăm”, a mai declarat Daniel Metz.

 

Începând cu 2013, EBS este o companie NTT DATA, parte a Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT). Aflat în topul furnizorilor de servicii IT, NTT DATA este un partener inovativ la nivel mondial, beneficiind de o rază de acoperire globală, dar și de competenţe locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version